Συμφωνίες αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Qualcomm

by George Polyzos • On 26-01-2018 • AT 11:57 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Qualcomm ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίων κατανόησης για πωλήσεις ύψους τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κορυφαίους κατασκευαστές συσκευών της Κίνας.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ανακοίνωση προστίμου στην Qualcomm από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στον απόηχο της προσπάθειας επιθετικής εξαγοράς της εταιρείας από την Broadcom.

Πιο συγκεκριμένα, οι Lenovo Group, Guangdong OPPO Mobile Telecommunications, Vivo Communication Technology και Xiaomi Communications εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν επεξεργαστές προερχόμενους από την Qualcomm, με το συνολικό κόστος να ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε βάθος τριετίας.

Η μη δεσμευτική συμφωνία υπόκειται σε περαιτέρω, επιμέρους συμφωνίες και καλύπτει την τεχνολογία που σχετίζεται με τα εξαρτήματα ολοκληρωμένων ηλεκτρικών κυκλωμάτων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Qualcomm.

Η ανακοίνωση έγινε σε ειδικό event στο Πεκίνο, με τις κινεζικές εταιρείες να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την πιθανή εξαγορά της Qualcomm από την Broadcom. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η προσφορά της Broadcom τον περασμένο Νοέμβριο έφτανε στα 103 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά κρίθηκε χαμηλή από την Qualcomm.

Σύμφωνα με το Reuters, μια πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών θα αντιμετωπίσει την ενδελεχή εξέταση από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας, χώρα από την οποία έχει επιβληθεί πρόστιμο στην Qualcomm για θέματα παραβίασης αντί-μονοπωλιακών κανονισμών ενώ είναι δεδομένη και η στάση της κινεζικής κυβέρνησης να προωθεί την τοπική παραγωγή επεξεργαστών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons