Το πρόβλημα του twitter βρέθηκε και θα λυθεί

by Stefanos Kofopoulos • On 23-05-2008 • AT 11:22 am • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

twitter logo birds down

Για όσους χρησιμοποιούν καθημερινά το twitter και αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα καθυστέρησης και μη λειτουργίας της υπηρεσίας τα νέα είναι πολύ καλά ή σχεδόν καλά. Η υπεύθυνη ομάδα προγραμματιστών και μηχανικών πίσω από το twitter εξηγεί ότι το σύστημα έχει σχεδιαστεί ως CMS (Content Management System) και όχι ως messaging system. Αυτή η βασική σχεδιαστική διαφορά δεν επιτρέπει καν την λύση αγοράς και προσθήκης νέων servers ώστε να μειωθεί το downtime.

Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι κάτι πολύ απλό. Κώδικας από την αρχή ώστε να αντικατασταθούν σιγά σιγά βασικά κομμάτια της αρχιτεκτονικής του twitter ώστε να το φέρουν πιο κοντά στην σταθερή social messaging πλατφόρμα που θέλει να γίνει.

Αυτό εξηγείται και ως εξής: Ναι πήραμε περισσότερα VC χρήματα και όντως πρέπει να πούμε στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει και το downtime έχει φτάσει να είναι καθημερινό. Για αυτό μην περιμένετε νέα features και λειτουργίες μέχρι να λύσουμε τα βασικά προβλήματα. It’s all about the architecture baby..

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έτσι πως το βλέπω, ο Evan κι η παρέα είναι πολύ τυχεροί: παρ’ ότι γείωσαν την κοινότητα που τους στάθηκε σε επανειλημμένα προβλήματα διαθεσιμότητας που θα είχαν γονατίσει άλλες εταιρείες, είμαστε όλοι ακόμα εκεί και τους δίνουμε μιά δεύτερη ευκαιρία. Μιά ευκαιρία να υλοποιήσουν εξ’ αρχής ένα σωστό ανοιχτό spec για μιά distributed αρχιτεκτονική, γιατί η συγκεκριμένη ιδέα υπηρεσίας δεν κάνει scale αλλιώς, και γιατί πλέον υπάρχουν κι άλλοι που ενδιαφέρονται και μπορούν. Ίδωμεν.

  2. Oneiros, για το ανοιχτό δεν ξέρω αλλά ελπίζω σε αυτό. Έτσι λένε και οι φήμες αλλά θα δούμε.

  3. Δεν σχεδιάστηκε – προοριζόταν – ως CMS , αλίμονο.

    Αυτό που αναφέρουν είναι ότι η αρχιτεκτονική στην οποία βασίστηκαν ήταν στην λογική ενός CMS που δίνει βάρος σε εντελώς διαφορετικά components απ’ότι ένα Messanging System που διαχωρίζει τελειώς τους Web Servers που λαμβάνουν/παίρνουν δεδομένα απ’τους servers που αναλαμβάνουν τον “διαμοιρασμό” τους και φυσικά μία τέτοια αρχιτεκτονική δίνει πολύ καλύτερες δυνατότητες scaling.

Top

Show Buttons
Hide Buttons