Twitter Places, γιατί το check-in θέλει 140 χαρακτήρες και tag

by Stefanos Kofopoulos • On 16-06-2010 • AT 2:10 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Twitter Places

Το Twitter αποφάσισε να ωριμάσει και να χρησιμοποιήσει το Geo API για κάτι περισσότερο από Google maps, για αυτό δημιούργησε το Twitter Places. Ω ναι, είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε ότι είναι και προσφέρουν ήδη υπηρεσίες όπως το Foursquare και το Gowalla. Ο χρήστης μπορεί να κάνει check-in στο μέρος που είναι αλλά με ένα twist. Αντί για check-in με τον τρόπο που γνωρίζουμε ήδη, το Tweet περιέχει ένα tag που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο μέρος. Αυτόματα γίνεται η ταυτοποίηση με το μέρος και ο χάρτης ενημερώνεται με την αντίστοιχη τοποθεσία ενώ συμβαίνουν διάφορα άλλα όπως συνεργασία με Foursquare και Gowalla για την τοποθεσία και ποιοι είναι κοντά κλπ.

Για παράδειγμα, αν κάποιος βρίσκεται σε ένα από τα γήπεδα της Νότιας Αφρικής για να παρακολουθήσει τον αγώνα, μπορεί να κάνει tag το συγκεκριμένο venue και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το Twitter Places. Το API είναι πλέον διαθέσιμο στους developers που αναμένεται να ενημερώσουν τις εφαρμογές σύντομα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό, Echofon, Twitter for iPhone / Android κλπ με το Twitter Places στα σωθικά τους και μόλις ένα tap μακρυά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τελικά δεν νομίζω πως θα χρειαστεί να μας βάλουν τσιπάκι κάποτε για να μας ελέγχουν αφού τελικά οικειοθελώς θα τα κάνουμε όλα

  • Είναι εντελώς off topic αυτό που λές και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα

   • offtopic δεν θεωρώ πως είναι ίσα-ίσα και το αν έχει σχέση με την πραγματικότητα ακόμα δεν το ξέρω ούτε εγώ ούτε εσύ,νομίζω πως μπορώ να λέω την γνώμη μου χωρίς να βρίσω ή προσβάλω κάποιον,τώρα στο μέλλον θα δούμε για τα υπόλοιπα!

   • Το τσιπάκι με το Twitter και μια θεωρία συνωμοσίας δεν έχουν σχέση. Αν θέλεις χρησιμοποιείς το twitter και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Αν θέλεις έχεις Facebook, email και χρησιμοποιείς πιστωτική. Είναι πολύ απλά τα πράγματα.

 2. Ακριβώς αυτό είναι το προβλημα. Και αυτό λεει και ο παραπάνω φίλος.
  Οτι δεν χρειάζεται να γίνουν πράξη οι θεωρίες συνομοσίας που ακούγαμε στο παρελθόν ότι έρχονται,μιας και μόνοι μας πλεον (και με την θέληση μας) δίνουμε δημόσια τις προσωπικές μας πληροφορίες σε όποιον θέλει να τις χρησημοποιήσει.
  Και δεν μιλάω να τις χρησημοποιείσουν οι “μεγάλες δυνάμεις” αλλα ακόμη και ο κλεφτης “της γειτονιάς” θα ξέρει απο το status σου οτι εσύ είσαι 3,5 ώρες μακριά απο το σπίτι σου άρα σήμερα είναι ευκαιρία να μπουκάρει.

  • boboss με κάλυψες απόλυτα,αυτό προσπαθούσα να πώ και γώ οτι δεν μας το επιβάλει καν κάποιος αλλά το επιλέγουμε
   Κάτι που πριν λίγα χρόνια ούτε που θα το φανταζόμασταν αλλά θα γελούσαμενα σημειώσω φυσικά ότι δεν είμξαι η γιαγιά μου και ότι χρησιμοποιώ το ίντερνετ παρα μα πάρα πολλές ώρες τη μέρα απο desktop ή smartphone απλά επιλέγω να μην ασχολούμε με facebook 4square και οτιδήποτε άλλο δίνει πληροφορίες τις οποίες θεωρώ περιττό να δίνω,Δεν λέω πωςε αυτό είναι σίγουρα το σωστό και όσοι κάνουν το αντίθετο είναι λάθος απλά με προβληματίζει το όλο θέμα,γιατί ακόμα και το τσιπάκι ποθ είναι μία τρελή θεωρία συνομωσίαε χωρίς υπόσταση θα το επιλέξουμε δεν θα μας το επιβάλουν
   Για το καλό μας,για να μην μας απαγάγουν τα παιδιά,για να πληρώνουμε και να μην κουβαλάμε cash,για να ξέρουμε πού είναι οι φίλοι μας,να ενημερωνόμαστε για τα events εκεί που είμαστε,για να ξεχωρίζουμε απο μετανάστες και άλλους μη πολίτες νόμιμους της χώρας κτλ κτλ
   Καλό δεν ακούγεται;Ας το βάλουμε λοιπόν ώστε να χαρούμε όλα αυτά που θα μας προσφέρει!Απλά να σημειώσω πως πρίν λίγα χρόνια θα μας φαινοταν τρελή και η ιδέα του fb και όλα τα υπόλοιπα με τις πληροφορίες που μοιραζόμαστε

   • Τότε να κόψεις τις σχέσεις με οποιοδήποτε οργανισμό κρατικό ή ιδιωτικό γιατί καθένας από αυτούς ξέρει τι κάνεις, πότε κλπ. Πχ η τράπεζα μπορεί να ξέρει τι έφαγες εχθές αν πλήρωσες με πιστωτική ενώ η εφορία να γνωρίζει ότι έχεις προτίμηση σε Γερμανικά αυτοκίνητα κλπ. Για αυτό μίλησα πριν για θεωρίες συνωμοσίας κλπ και ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το Twitter Places!

Top

Show Buttons
Hide Buttons