Το Twitter αλλάζει τους όρους χρήσης

by Stefanos Kofopoulos • On 14-09-2009 • AT 1:54 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

yammy ice cream by roboppy

Σημαντικές οι αλλαγές στους όρους χρήσης του Twitter που πλέον ανοίγει την πόρτα στον χώρο της διαφήμισης και ξεκαθαρίζει σε ποιον ανήκουν τα tweets. Οι νέες όροι χρήσης θα επηρεάσουν σημαντικά την εξέλιξη του Twitter αλλά και του οικοσυστήματος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το API της εταιρείας.

Νέες εταιρείες και υπηρεσίες θα αναπτυχθούν με στόχο να κερδίσουν χρήματα από τις διαφημίσεις. Δεν θα μου φαινόταν περίεργο το μοντέλο revenue sharing a la Apple App Store αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον.

Για όσους ανησυχούν για τα δεδομένα και τους 140 χαρακτήρες που αριαδιάζουν σε κάθε tweet, το Twitter είναι ξεκάθαρο λέγοντας ότι έχει άδεια να “use, copy, reproduce, process, adapt, modify, publish, transmit, display, distribute” τα tweets. Αν και αυτό φαίνεται απλό και απόλυτα φυσιολογικό για την λειτουργία του Twitter, έρχεται να βοηθήσει την διαφήμιση με την βοήθεια του social graph και του data mining. Ήδη υπάρχουν υπηρεσίες όπως το twitter tees που χρησιμοποιούν εμπορικά τα tweets,

Όσο για τα tweets, αυτά σύμφωνα με το Twitter ανήκουν στον δημιουργό. “However, they are your tweets and they belong to you” αναφέρει το blog post της εταιρείας. Καλό αυτό αλλά πότε θα δουλέψει σωστά το Search ώστε να εμφανίζει tweets από το απότερο παρελθόν και όχι μερικές εβδομάδες πίσω; Τα tweets ανήκουν στους χρήστες και έχει νόημα η έννοια της ιδιαιοκτησίας μόνο αν τα tweets είναι προσβάσιμα.

[photo via roboppy]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons