Καλύτερη αναζήτηση στο Twitter, τώρα και στο μέλλον

by Stefanos Kofopoulos • On 08-10-2010 • AT 11:28 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Ο Evan Williams φεύγει, ο Dick Costolo είναι ο νέος Twitter CEO

Με περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο queries την ημέρα, το Twitter αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να βελτιώσει την αναζήτηση. Μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν και στην σύντομη ιστορία της αναζήτησης στο Twitter θα αποκαλύψει ότι πάντα υπήρχε πρόβλημα και πάντα βρισκόταν λύση. Τότε το κενό κάλυπτε η υπηρεσία Summize που αργότερα εξαγοράστηκε από το Twitter και μετατράπηκε σε search.twitter.com. Στην συνέχεια η πρόσβαση στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Bing και τώρα το κενό θα καλύψει μια νέα αρχιτεκτονική βασισμένη πάνω στο Lucene, “a search engine library written in Java”.

Με δεδομένη την χρήση του Twitter για αναζήτηση πληροφορίας σε πραγματικό χρόνο και την αδυναμία εύρεσης tweets μερικών εβδομάδων πίσω στο παρελθόν, το Twitter όχι μόνο πρέπει να βελτιώσει την αρχιτεκτονική του search αλλά να προβλέψει τι θα συμβεί μέχρι τα 2 δισεκατομμύρια queries την ημέρα και πιο μετά. Μην ξεχνάμε ότι τα promoted tweets εμφανίζονται στην αναζήτηση και είναι ένας από τους τρόπους που το Twitter κερδίζει χρήματα για να πληρώνει μισθούς.

Σύμφωνα με το ίδιο το Twitter το νέο σύστημα χρησιμοποιεί μόνο το 5% του δυναμικού που έχει η νέα αρχιτεκτονική αναζήτησης (δηλαδή στο επόμενο μουντιάλ δεν θα καταρρεύσει το σύμπαν) ενώ την ίδια στιγμή ο index της βάσης εξυπηρετεί 50 φορές περισσότερα tweets το δευτερόλεπτο.

Χρησιμοποιείτε το search.twitter.com ή τις μηχανές αναζήτησης όπως Google και Bing;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons