Twitter, τα πόδια του γίγαντα δεν αντέχουν

by Stefanos Kofopoulos • On 01-12-2009 • AT 6:17 pm • 11 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

twitter pow

15 Ιουλίου 2006, το Twitter είναι online για πρώτη φορά διαθέσιμο σε όλους. Δεκέμβριος 2009, σχεδόν τρία χρόνια μετά και με $155 εκατομμύρια σε 4 γύρους funding, το Twitter συνεχίζει να παρουσιάζει παιδικές ασθένειες. Σχεδόν 18 ώρες πριν, το Twitter ανακοίνωσε “Starting about 10 minutes ago, we began experiencing a very high rate of errors and we are working on the underlying problem” και απαγόρευσε την πρόσβαση στις λίστες, το νέο χαρακτηριστικό που πριν από μερικές εβδομάδες είχε παρουσιαστεί. Χρειάστηκαν μερικές ώρες μέχρι να εντοπιστεί και να διορθωθεί το πρόβλημα “We have turned the Lists feature back on”.

Με $155 εκατομμύρια επένδυση, οι Twitter lists έχουν ήδη απενεργοποιηθεί δύο φορές. Πρώτα για να διορθωθούν bugs και τώρα για άγνωστο λόγο. Αν η υπηρεσία που θέλει να γίνει ο παλμός του πλανήτη και να αποκτήσει πρώτη 1 δισεκατομμύριο χρήστες δεν μπορεί να αντέξει το ίδιο της το βάρος, τότε τα πράγματα είναι άσχημα, πολύ άσχημα.

Το θέμα δεν αφορά μόνο το Twitter αλλά γενικότερα την ιδέα του cloud computing, του real time sharing και όλου του hype που έχει δημιουργηθεί και έχει φτάσει στο σημείο να κρίνει ένα κινητό από το πόσο καλό είναι το Twitter και Facebook app. Το Twitter έχει λεφτά, βγάζει ήδη λεφτά, σκοπεύει να βγάλει ακόμα περισσότερα και ίσως να μπει στο χρηματιστήριο αλλά παράλληλα κουβαλάει ένα φορτίο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να αντέξει. Μια ευθύνη για την οποία φαίνεται να αδιαφορεί.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλά τα λες. Προσδοκίες οι υπεύθυνοι του twitter έχουν, τα φόντα τα έχουν, γιατί όμως έτσι; Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι;

  • Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι οι σαθρές βάσεις και η Ruby στην αρχή αλλά και πάλι, με τόσα λεφτά στην τράπεζα μου φαίνεται αδιανόητο να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Το Facebook έχει 325 εκατομμύρια χρήστες και σημαντικά λιγότερα προβλήματα.

 2. Νομίζω ότι είχαν πει παλιότερα ότι δεν είχε σχεδιαστεί από την αρχή ώστε να υποστηρίξει τόσους πολλούς χρήστες γι αυτό και τώρα χωλαίνει. Εδώ που τα λέμε, ποιός θα φανταζόταν ότι θα έχει τόση επιτυχία μία μ@λ… :D

  • Είναι πολύ μακρυά από το να είναι βλακεία. Είναι το ίδιο τρομερό και wow με το SMS.

 3. Συμφωνώ και γω ως προς τη χρήση του.. Ήταν άλλος ο σκοπός και πρώιμα, ίσως, ανέλαβε μία “ανώτερη” αποστολή. Γενικότερα, παρατηρώ την τάση για όλο και πιο γρήγορη μεταμόρφωση σε διαφορετικές ή ενισχυμένες υπηρεσίες που αλλοιώνουν και την αρχική ιδέα.

  Μεγάλος όγκος πληροφορίας (πολλαπλά όμοια αντικείμενα), δικτύωση, διαμοιρασμός. Σίγουρα η ορθολογική χρήση δεν είναι πανάκεια αλλά ήδη μειώνω περιττές ροές σε μια πιο νετ-friendly χρήση του διαδικτύου, αυξάνοντας την παραγωγικότητα από τη χρήση του και την βιωσιμότητα της πληροφορίας.

  • Συμφωνώ αλλά με 155 εκατομμύρια σε funding η αποστολή έχει όλα τα μέσα για να πετύχει

 4. Θα χρειαστούν ακόμη περισσότερα funds.
  Δεν είναι απλή υπόθεση να διαχειριστείς ένα τέτοιο project.

  • Δεν είναι αλλά μιλάμε για το Twitter και όχι το pestaola.gr. Μιλάμε για ταλέντα που κάνουν αυτή την δουλειά σε ένα περιβάλλον που είναι φτιαγμένο για αυτή την δουλειά. Αν με τόσα χρήματα, διάθεση για να μπουν στο χρηματιστήριο και το San Francisco στα πόδια τους δεν μπορούν να σκοτώσουν το fail whale αλλά σκοτώνουν features όπως οι λίστες για να κρατήσουν το site online, κάτι δεν πάει καλά.

 5. Καλησπέρα.

  Σε παρακολουθώ αρκετό καιρό τώρα, αλλά πρώτη φορά ένιωσα την ανάγκη να αφήσω κάποιο σχόλιο.

  Προσπερνώντας το θέμα “Twitter”, για το οποίο δεν έχω κανένα ενδιαφέρον, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτή η πρότασή σου: “Το θέμα δεν αφορά μόνο το Twitter αλλά γενικότερα την ιδέα του cloud computing, του real time sharing και όλου του hype που έχει δημιουργηθεί…”

  Μήπως θα μπορούσες να εξηγήσεις τί εννοείς;

  Ακόμη – ακόμη και ανεβάζοντας ένα άρθρο για τα cloud computing και real time sharing;

  • Εννοώ ότι αν το Twitter πέφτει, αν το Gmail κολλάει, αν το Facebook έχει προβλήματα, είναι πολύ δύσκολο για τον καθένα να πιστέψει ότι το cloud, η αποθήκευση αρχείων online για διάφορα θέματα (και όχι μόνο αυτό) θα είναι σταθερό κάθε στιγμή, όποτε το χρειαστεί.. όπως πχ τα δεδομένα στον σκληρό δίσκο

 6. Λοιπόν Στεφανε αυτό που θα γράψω ειναι λιγο εκτός θέματος αλλά είχε μια απορία είχα δει στο YouTube ένα βίντεο που που είχε δυο βίντεο που επαιζαν την ίδια στιγμή. Κεριά πως γίνεται αυτό; Α και ποτέ θα βάλεις ταις φωτό από το meetup?

Top

Show Buttons
Hide Buttons