Το twitter είναι το νέο Reuters

by Stefanos Kofopoulos • On 07-05-2008 • AT 4:27 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

reuwitter to twitter

Τα social media βρίσκονται μπροστά από τα παραδοσιακά ενημερωτικά κανάλια διάδοσης της πληροφορίας ή τέλος πάντων εκεί δείχνει να πηγαίνει το πράγμα. Το Reuwitters προκύπτει από την ένωση των λέξεων Reuters και twitter και πολύ απλά προσπαθεί να εξηγήσει ότι οι 140 χαρακτήρες micro blogging του twitter είναι το νέο Reuters.

Εχθές ο Dave Winer ρώτησε στις 1:37 pm από το twitter αν έγινε κάποια έκρηξη σε κάποια εκκλησία. Οι χρήστες απάντησαν, άρχισαν να στέλνουν πληροφορίες για το συμβάν και δεδομένα από το Maryland Geological Survey και μόλις στις 2:33 pm ένα τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός της περιοχής ανέφερε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με το συμβάν.

Είναι καταπληκτικό ότι οι αναγνώστες του Winer είναι πιο πιστοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν παρά οι ακροατές ενός ραδιοφωνικού σταθμου. Οι πρώτοι έχουν την δυνατότητα να δώσουν και επιπλέον στοιχεία για αυτό που έχουν αντιληθεί και να ξεκινήσουν μια κουβέντα μεταξύ τους.

Εντάξει το twitter δεν είναι το νέο Reuters ακόμα, γιατί Reuters θα συνεχίσει να υπάρχει για πολύ καιρό αλλά ίσως χρειαστεί να μάθει και να ενσωματώσει υπηρεσίες όπως το twitter όχι απλά στην ενημέρωση αλλά και το information flow που έχει.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons