Το Twitter θα αγόραζε το Instagram αλλά πρόλαβε το Facebook

by Stefanos Kofopoulos • On 17-12-2012 • AT 2:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Twitter θα αγόραζε το Instagram αλλά πρόλαβε το Facebook

Αποκαλύψεις που ταράζουν τα νερά σχετικά με το Twitter και το Instagram. Πλέον οι δύο εταιρείες δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις αλλά αυτό δεν ισχύει για το πρόσφατο παρελθόν όταν το Twitter προσφέρθηκε να αγοράσει το Instagram και ο CEO του Instagram, Kevin Systrom, συμφώνησε προφορικά.

Δημοσίευμα των New York Times αποκαλύπτει ότι ο Kevin Systrom είχε συμφωνήσει προφορικά να πουλήσει το Instagram στο Twitter για $525 εκατομμύρια σε μετρητά και μετοχές με γνώση των όρων στης συμφωνίας. Στις 20 Μαρτίου 2012 αρνήθηκε την προσφορά με την δικαιολογία ότι θέλει το Instagram να παραμείνει ανεξάρτητο.

Η συνέχεια είναι γνωστή, τρεις εβδομάδες αργότερα το Facebook αγόρασε το Instagram για 1 δισεκατομμύριο δολάρια με 300 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές. Το Twitter έμαθε τα νέα όπως όλοι οι άλλοι, από το Facebook και τα blogs.

Ως εταιρεία στο Αμερικανικό χρηματιστήριο, το Facebook ξεσκονίζεται για κάθε συμφωνία που κλείνει. Έτσι και στην περίπτωση της εξαγοράς του Instragram η συμφωνία έπρεπε πρώτα να εγκριθεί πριν κλείσει. Σε μια προσπάθεια για να επισπεύσει τις διαδικασίας, το Facebook ζήτησε ακροαματική διαδικασία κατά την οποία ο Kevin Systrom κατέθετε ότι το Instagram δεν είχε λάβει ποτέ επίσημα προσφορά για την εξαγορά της εταιρείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times το Twitter είχε κάνει ακριβώς αυτό και μάλιστα είχε συμφωνήσει προφορικά για την εξαγορά του Facebook. Τι θα ακολουθήσει κανείς δεν ξέρει. Ο Systrom έχει ορκιστεί για την ορθότητα των όσων κατέθεσε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το Twitter μπορεί να κινήσει διαδικασίες κλπ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε ψυχρό πόλεμο. Το Instgram σκότωσε την δυνατότητα να εμφανίζονται οι φωτογραφίες στο Twitter. Το Twitter απάντησε με την δημιουργία φίλτρων στις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες από το Twitter για Android και Twitter για iPhone, όπως ακριβώς κάνει το Instagram.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons