Το Twitter γίνεται ασφαλέστερο, χρησιμοποιεί https στο twitter.com

by Stefanos Kofopoulos • On 16-03-2011 • AT 7:47 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το Twitter γίνεται ασφαλέστερο, χρησιμοποιεί https στο twitter.com

Επιτέλους, το twitter.com γίνεται όσο ασφαλή είναι και υπόλοιπα Twitter clients για κινητά. Οι χρήστες έχουν πλέον την δυνατότητα να ενεργοποιήσουν την επιλογή για χρήση του https δηλαδή της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ του υπολογιστή και του twitter.com με σημαντικά μεγαλύτερη ασφάλεια. Η χρήση του https είναι απίστευτα χρήσιμη για την στιγμή που ο υπολογιστής και ο browser επικοινωνούν με το internet και τους servers του twitter ώστε να πιστοποιήσουν ότι ο χρήστης είναι αυτός που είναι και έχει πρόσβαση στα tweets που προσπαθεί να διαβάσει ή να στείλει. Κοινώς, το twitter επιτέλους προσφέρει την δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων του κωδικού σας, μέσα από ένα κρυπτογραφημένο κανάλι επικοινωνίας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να κλέψει και να διαβάσει το password που χρησιμοποιείται στο twitter σε αντίθεση με την αποστολή plain text.

Η επιλογή χρήσης του https βρίσκεται στα settings, στο κάτω μέρος της σελίδας. Στον Firefox 4, στον Chrome 10 και στον IE9 θα παρατηρήσετε ότι η διεύθυνση του twitter.com στην μπάρα έχει αποκτήσει ένα πράσινο ενδεικτικό χρώμα που υποδηλώνει ότι η σύνδεση είναι https.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε με τα τελευταία νέα follow @pestaola ή το προσωπικό μου λογαριασμό στο @titanas.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Από τότε που το ενεργοποίησα μου βγάζει αυτό:

  Something is technically wrong.
  Thanks for noticing—we’re going to fix it up and have things back to normal soon.

  • Κι εμένα, απ’ ότι φανηκε λίγο αργότερα όμως απλά (επιτέλους) έκανε τη μετάβαση απο το παλιό τουίτερ στο καινούριο, κάτι που έκανα χειροκίνητα κάθε φορά που έμπαινα και γυρνούσε στο παλιό απο μόνο του.

   Τιτάνα, τα λινκ που έχεις βαλει χρειάζονται ενα επιπλέον t.

 2. Ελπίζω να αναβάθμισαν και τα data centers, διαφορετικά η φάλαινα θα σκάει πιο συχνά. Το overhead για μικρά requests είναι επιβάρυνση για τους servers.

Top

Show Buttons
Hide Buttons