Το Twitter υπόσχεται download του προφίλ και όλων των tweets που έγιναν ποτέ

by Stefanos Kofopoulos • On 26-11-2012 • AT 10:57 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το Twitter υπόσχεται download όλων των tweets που έγιναν ποτέ

Πλησιάζουμε στο τέλος του χρόνου και το Twitter ακόμα να προσφέρει την δυνατότητα για download ολόκληρου του προφίλ κάθε χρήστη. Ξέρετε, σε ένα αρχείο όλα τα tweets που έχετε κάνει από την πρώτη μέρα που χρησιμοποιήσατε την υπηρεσία μέχρι σήμερα.

Ακριβώς αυτή την δυνατότητα προσφέρει το Facebook εδώ και ένα χρόνο περίπου αλλά το Twitter έχει μόνο υποσχεθεί για το νέο χαρακτηριστικό. Ο CEO του Twitter, Dick Costolo, υποσχέθηκε ότι η δυνατότητα για download ολόκληρου του ιστορικού θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του 2012. Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια βέβαια, οι μηχανικοί που δουλεύουν για το project θεωρούν ότι δεν θα καταφέρουν να ενεργοποιήσουν τη νέα δυνατότητα μέσα στον Δεκέμβριο.

Το βήμα είναι σημαντικό για το Twitter γιατί θα αποδείξει ότι όχι μόνο είναι ανοιχτό αλλά πραγματικά σέβεται τους χρήστες και τα δεδομένα τους. Χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε Twitter.

Το πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα εξηγείται από το εξής στατιστικό. Κάθε 2.5 ημέρες δημιουργείται 1 δισεκατομμύριο tweets. Φανταστείτε ότι όλα αυτά τα σύντομα μηνύματα των 140 χαρακτήρων θα πρέπει να μπουν σε μια σειρά και να αρχειοθετηθούν σωστά σε κάθε λογαριασμό.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καιρός ήταν. Έχουμε αναγκαστεί σε ενδιάμεσες λύσεις για να μπορούμε να δούμε τα tweets που έχουμε κάνει κι εμείς.

Top

Show Buttons
Hide Buttons