Η Τουρκία ανοίγει το YouTube μετά από 2 χρόνια για να το κόψει ξανά

by Stefanos Kofopoulos • On 04-11-2010 • AT 3:36 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Η Τουρκία ανοίγει το YouTube μετά από 2 χρόνια για να το κόψει ξανά

Μπορεί οι γείτονες να έχουν humanoid robot, αντιμετωπίζουν όμως προβλήματα σε πιο απλά θέματα που άπτονται της δημοκρατίας. Δυστυχώς η Τουρκία απέκλεισε την πρόσβαση στο YouTube ξανά, μόλις μερικές ημέρες μετά την άρση της απαγόρευσης που κράτησε για περίπου δύο χρόνια. Τότε ο λόγος ήταν πιο σοβαρός και σχετίζονταν με βίντεο που διακωμωδούσαν τον ιδρυτή του Τουρκικού κράτους. Αφού βρέθηκε δικαστική λύση και τα επίμαχα βίντεο απομακρύνθηκαν το YouTube ήταν και πάλι ανοιχτό στα εκατομμύρια των Τούρκων μέχρι την στιγμή που ροζ βίντεο Τούρκου πολιτικού εμφανίστηκε στο YouTube. Οι γείτονες ακολουθούν την τακτική πονάει χέρι – κόβει χέρι και πάτησαν το κουμπί για την απαγόρευση της πρόσβασης σε ολόκληρο το YouTube ξανά. Η Τουρκία λέει όχι στους κατοίκους της χώρας που θέλουν να μάθουν περισσότερα Ισλάμ, που νοιάζονται για θρησκευτικά βίντεο ή ενημέρωση και γνώση μέσα από τα δωρεάν μαθήματα online πανεπιστημίων.. έτσι απλά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δηλαδή όλοι οι τουρκοι δεν θα εχουν προσβαση στο youtube?
  #fail

  • Οι Τούρκοι δεν είχαν ήδη για 2 χρόνια. Απ’ ότι φαίνεται δεν θ έχουν ξανά. Συνόλικά κάπου στις 5.000 είσαι οι “απαγορευμένες” σελίδες για τους Τούρκους.

   • Ακριβώς όπως το περιγράφει ο Γιάννης. Το YouTube ήταν κομμένο για 2 χρόνια. Άνοιξε για σχεδόν 2 ημέρες αυτή την εβδομάδα και τώρα είναι πάλι off για όλη την χώρα.

 2. μέσω proxy να υποθέσω πως θα μπορούν έτσι?

 3. καλα οκ καπιο τροπο hack , θα ειχαν βρει για να μπενουν

  • Σημασία δεν έχει το αν κάποιος μπορεί μέσω hacks να μπει στο YouTube. Το θέμα που προκύπτει είνι ότι η δημοκρατία δεν υφίσταται σε μια χώρα που θέλει να γίνει μέλος της Ε.Ε. η διαδικτυακή λογοκρισία “κατευθύνει” ως ένα σημείο (μεγάλο ίσως) και την ενημέρωση των πολιτών.

 4. και όλα αυτά γιατί ανέβηκε ένα βίντεο του Ντενίζ Μπαϊκαλ αρχηγού κόμματος ο οποίος έκανε σεΧ με μία μπαζόλα (παντρεμένη) βουλευτή του.
  Τι να πεις …να έδειχνε κ κάτι; Τίποτα! Είναι σαν να τιμωρούμε το αυτοκίνητο γιατί ο κάφρος οδηγός του τράκαρε περνώντας με κόκκινο.

 5. Συμφωνώ αλλά κι εδώ που έχουμε Δημοκρατία δεν είναι λίγες οι φορές που το youtube δε με αφήνει να δώ κάποιο video λόγω copyright… FAIL!

  • Το copyright δεν έχει σχέση με τη λογοκρισία, καλά κάνει το youtube και απαγορεύει/αποσύρει video για τα οποία ο uploader δεν είχε άδεια να τα ανεβάσει. Υποτίθεται το youtube θα έπρεπε να προσφέρει βήμα στους απανταχού επίδοξους σκηνοθέτες, ερασιτέχνες και μη, να προβάλλουν τη δουλειά τους.
   Αντι γι’αυτό έχει γεμίσει ο τόπος εμπορικά/δημοφιλή videos τα οποία έχουν μοναδικό σκοπό να προσφέρουν views στον uploader (και αυτός με τη σειρά του να το πει στoυς φίλους του και να χαρούνε όλοι μαζί)
   Αυτό είναι fail

 6. Και η Τουρκία Δημοκρατία λέει ότι έχει…

Top

Show Buttons
Hide Buttons