Εφαρμογή Trusted Contacts από την Google

by Nikos Kaimakamis • On 06-12-2016 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

trusted-contacts-app

Την άμεση έκκληση για βοήθεια προτρέπει η Google μέσω της εφαρμογής Trusted Contacts, η οποία δείχνει πού βρίσκεστε. 

Η Android εφαρμογή της Google επιτρέπει την αποκάλυψη της ακριβής τοποθεσίας στην οποία βρίσκεστε, προκειμένου να καλέσετε κάποιο έμπιστο πρόσωπό σας σε βοήθεια. Εσείς καθορίζετε ποια είναι τα Trusted Contacts σας και μπορείτε να στείλετε έκκληση για βοήθεια σε ένα από αυτά ή σε όλα τα Trusted Contacts. O διαμοιρασμός της θέσης σας γίνεται σε πραγματικό χρόνο, καθώς μπορεί να είναι ανάγκη για άμεση παροχή βοήθειας προς εσάς.

Μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή ένα ή περισσότερα έμπιστα πρόσωπα θα μπορούν να βλέπουν την ακριβή τοποθεσία σας στον χάρτη και παράλληλα να παρακολουθούν τις κινήσεις σας σε πραγματικό χρόνο, στοιχείο που θα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει σε περιπτώσεις απαγωγών και άλλων παρόμοιων καταστάσεων.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αφότου εγκαταστήσετε την εφαρμογή, να μπορείτε να θέσετε δίπλα σε κάποια από τις επαφές σας εάν είναι έμπιστη ή όχι. Η εφαρμογή Trusted Contacts προσφέρει ασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα, για πολλούς εγείρει προβληματισμό καθώς μπορεί να βρει κακόβουλες χρήσεις που μπορούν να οδηγήσουν και στην παρακολούθηση προσώπων. Σε κάθε περίπτωση, η Google τονίζει ότι ο χρήστης και μόνο αυτός καθορίζει ποιες είναι οι έμπιστες επαφές του με τις οποίες μπορεί να γίνει ο διαμοιρασμός κρίσιμων πληροφοριών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons