Τρισυπόστατη η φύση του Google Assistant

by Nikos Kaimakamis • On 07-10-2016 • AT 2:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

google-assistant

O ψηφιακός βοηθός Google Assistant αναμένεται να βρει τη θέση του όχι μόνο στο smartphone, αλλά στο σπίτι και στο Google Allo. 

Σύμφωνα με το MIT Technology Review και το Verge, ο Google Assistant έχει υψηλές φιλοδοξίες, καθώς ο σκοπός του είναι να βρίσκεται διαρκώς διαθέσιμος, άσχετα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί κάθε φορά ο χρήστης των υπηρεσιών της Google. H τεχνητή νοημοσύνη του Google Assistant θα γνωρίζει πολλά για τον χρήστη, μέσα από ένα πλήθος στοιχείων που θα συλλέγει από την αλληλεπίδραση μαζί του. Σε κάθε διαφορετική εκδοχή του ο Google Assistant θα έχει και διαφορετικά χαρακτηριστικά που θα ταιριάζουν περισσότερο στην πλατφόρμα στην οποία θα χρησιμοποιείται.

google-assistrant-chatbot

Έτσι, ο Google Assistant στο σπίτι θα δέχεται φωνητικές εντολές για να εκτελέσει μια σειρά από λειτουργίες, ενώ θα είναι ικανός να χειριστεί τα διάφορα έξυπνα gadgets του σπιτιού. Στο smartphone, o Google Assistant, θα μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις του κατόχου του κινητού, όπως κάνει και η Siri στις συσκευές της Apple, ενώ ο Google Assistant στην πλατφόρμα επικοινωνίας Allo θα λειτουργεί ως ένας συνομιλητής, που θα μπορεί να προσφέρει πλήθος πληροφοριών μέσα από αναζητήσεις, αλλά και υπενθυμίσεις.

H Google εμφανίζεται πολύ υπερήφανη για τον ψηφιακό βοηθό της, για τον οποίο δηλώνει ότι είναι πολύ πιο ικανός από άλλες προτάσεις, αφού βασίζεται στην διαρκώς εξελισσόμενη μηχανή αναζήτησής της, σε συνδυασμό με όλες τις υπηρεσίες Google.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons