Τριετής αποκλειστικότητα της HTC στην κατασκευή των μελλοντικών Nexus

by George Polyzos • On 09-03-2016 • AT 5:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

nexus-62

Η HTC φέρεται να έχει εξασφαλίσει αποκλειστική συμφωνία που θα της επιτρέπει να αναλάβει την κατασκευή των μελλοντικών συσκευών Nexus, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η πληροφορία έκανε αρχικά την εμφάνισή της στην ιστοσελίδα MyDrivers, η οποία επικαλείται πηγές που υποστηρίζουν ότι η HTC δεν θα κατασκευάσει συσκευές στις 5 και 5,5 ίντσες για λογαριασμό της Google μόνο φέτος. Αντίθετα, η συμφωνία προβλέπει την αποκλειστική συνεργασία και για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η ταϊβανέζικη HTC αποτελεί έναν παραδοσιακό κατασκευαστή smartphones, ο οποίος επικεντρώνεται στην κατασκευή συσκευών στις κατηγορίες high-end και mid-range. Ωστόσο, η πτώση των εσόδων τα τελευταία χρόνια οδήγησε την εταιρεία στη στροφή σε εναλλακτικές κατηγορίες προϊόντων, όπως τα VR headsets, τα wearables και το Internet of Things.

Σε αυτά τα πλαίσια έχει αναπτύξει συνεργασία με την Valve για την ανάπτυξη του Vive VR headset και με την Under Armor για τη δημιουργία σειράς gadgets που σχετίζονται με την υγεία.

Κατά το παρελθόν η HTC είχε κατασκευάσει μόνο το πρώτο Nexus smartphone για λογαριασμό της Google, ενώ πιο πρόσφατα κατασκεύασε το tablet Nexus 9. Εάν η πληροφορία επιβεβαιωθεί η τριετής συμφωνία συνεργασίας με την Google θα βοηθήσει την HTC να βελτιώσει τις πωλήσεις της και άρα να σταθεροποιηθεί εκ νέου στην αγορά των smartphone.

Οι συσκευές Nexus χαρακτηρίζονται διαχρονικά από τα high-end τεχνικά χαρακτηριστικά με τις «καθαρές» εκδόσεις του Android, ενώ προσφέρονται σε σχετικά προσιτές τιμές (για αυτά που προσφέρουν). Επιπλέον, οι συσκευές Nexus λόγω της άμεσης σχέσης με την Google είναι οι πρώτες που λαμβάνουν αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, κάτι που κρίνει ως σημαντικό μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons