Toyota IQ σε ηλεκτροκίνητη έκδοση

by dkalo • On 13-01-2009 • AT 6:32 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Toyota FT-EV Concept

Η έκθεση του Detroit έχει ανοίξει τις πύλες της και, παρόλο που δεν έχει την αίγλη προηγούμενων ετών, έχουμε δει μερικά ενδιαφέροντα Concepts. Ένα από αυτά είναι και η ηλεκτρική έκδοση του Toyota IQ με την ονομασία FT-EV με το “EV” να μην σημαίνει τίποτα άλλο από το συνηθισμένο πλέον Electric Vehicle.

Παρόλο που η Ιαπωνική εταιρία αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, άφησε να διαρρεύσει ότι η ιδανική χρήση του αυτοκινήτου θα είναι για μετακινήσεις μέσα στην πόλη και αποστάσεις μικρότερες από 100 χιλιόμετρα. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αυτονομία, δεδομένου ότι πολλοί λίγοι από εμάς κάνουμε πάνω από 100 χιλιόμετρα στην διαδρομή σπίτι-δουλειά-καφέ-σπίτι.

Νωρίτερα από το 2012 δεν πρόκειται να δούμε το FT-EV να φτάνει στην παραγωγή αλλά σύμφωνα με τον Ιαπωνικό κολοσσό η ηλεκτροκίνητη έκδοση του IQ θα είναι απλά ένα κομμάτι στο παζλ των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της γκάμας μιας και μέσα στην δεκαετία του 2010 θέλει να έχει κοντά στα 10 ηλεκτροκίνητα αυτοκίντα διαθέσιμα στο κοινό. Είναι άραγε το μέλλον της αυτοκίνησης ηλεκτροκίνητο..?

Toyota FT-EV Concept

Toyota FT-EV Concept

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ωραια τα βλεπουμε, αλλα ξερουμε οτι στον δρομο εκτος του οτι θα ειναι ακριβα, θα ερθουν οταν γερασουμε. Ημουν μικρος και γερασα οταν ακουγα για αυτοκινητα που θα κινουνται με ηλιο, αερα ή νερο και μετα απο ποσα χρονια, το μονο που εχω δει ειναι το Prius στους δρομους…

 2. Ta xalia tou exei.San Barbie car…

 3. Ρε αγόρι μου Στέφανε τι μανία είναι αυτή που έχεις με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα? :) Το παίζω στανταράκι ότι γράφεις συνέχεια για ηλεκτροκίνητα ορμώμενος από τα visits που έχεις στα ανάλογα θέματα. (εφόσον btw η θεματολογία σου ακολουθεί το διαφημιστικό δίδυμο κινητά+αυτοκίνητα) αλλά και πάλι…

  Το Prius και η παρέα του είναι hype n’ bullshit… απλά το πετρέλαιο αντι να καίγεται στο αυτοκίνητο καίγεται στο εργοστάσιο που παράγει τον ηλεκτρισμό….

  Η καύση πετρελαιοειδών σίγουρα δεν είναι το μέλλον (εκτός εάν κάποιος κάνει την κίνηση ΜΑΤ και βρεί τρόπο να παράγει πετρέλαιο πχ από βακτήρια) αλλά ούτε και ο ηλεκτρισμός είναι ακόμα ώριμος – σε είκοσι ακόμα χρόνια λέω ότι θα είναι ΟΚ.

  • Προφανώς δεν έχεις προσέξει πως δεν γράφω εγώ τα ανάλογα θέματα. Επιπλέον, το pestaola.gr αγαπάει τα ηλεκτροκίνητα, hybrid, new tech cars, ειδικά όσα δεν απαιτούν αστρονομικά ποσά για την αγορά τους.

   Αν εσύ θεωρείς οτι το Prius και η παρέα του είναι hype n’ bullshit δικαίωμα σου, νομίζω όμως οτι οι πωλήσεις που κάνουν λένε άλλα. Αν δεν γίνει κάτι τώρα τότε σε 20 χρόνια η πρόοδος θα είναι μηδενική.

 4. Στέφανε έχεις δίκιο για τον συγγραφέα του άρθρο – συγνώμη.

  Φίλοι μου, σίγουρα οι πωλήσεις του prius είναι πολύ καλές αλλά είναι ακόμα πίσω σε σχέση με τα συμβατικά…

  π.χ. το (όχι δα και πιο πετυχημένο μίνι του κόσμου) Fiat Punto από το 1993 μέχρι το 2003 πούλησε 5.000.000 τεμάχια ενώ στην αντίστοιχη δεκαετία του (1997-2007) το Prius πούλησε μόνο 1.000.000 .

  Νομίζω ότι μιλάω εκ μέρους της πλειοψηφίας όταν λέω ότι τα ηλεκτροκίνητα πρέπει να γίνουν γρηγορότερα και φθηνότερα με επιδόσεις καλύτερες από τους IC κινητήρες για να αποφασίσω να αλλάξω τεχνολογία…

  Μέχρι τότε τα EV θα θεωρούνται niche market από τους περισσότερους από εμάς. Επιπλέον όσο η συντριπτική πλειοψηφία της παραγωγής ενέργειας γίνεται από ορυκτά καύσιμα τόσο η περιβαλλοντική συνεισφορά θα συνεχίζει να είναι αμφισβιτήσιμη..

  Πιθανά το μέλλον να είναι τα fuel cells , ή το υδρογόνο αλλά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραμένουν μια κακή επιλογή για την αυτοκίνηση – αν και σε κάνουν να μοιάζεις ubercool στους greenpeace φίλους μας ! :)

  .

 5. Αντιλήψεις σαν του asrael πάνε πίσω τον κόσμο.
  Φίλε μου ψάξε λίγο στο youtube για Who Killed the Electric Car trailer. είναι ένα ντοκιμαντέρ με πολύ ενδιαφέρον.

  Κανένα από τα μεγάλα κεφάλια δε τους νοιαζει πόσο κακό κάνει η εκμπομπή CO2 από τη στιγμή που το πετρέλαιο-βενζίνη πάραγει το απόλυτο χρήμα.
  Ο άνθρωπος έχει τεχνολογία που δε φαντάζεται ο νους αλλά κάποιοι κερδίζουν πάνω στην άγνοια όλων μας. Τα αυτοκίνητα αυτά βγήκαν με μεγάλη επιτυχία το 1996 και σιγά σιγά πολλές εταιρίες τα βγάλανε. Μέχρι όμως το 2004 που καταστράφηκαν και τα τελευταία οι εταιρίες που τα δημιούργησαν δέχτηκαν μεγάλες πιέσεις από τις εταιρίες καυσίμων με αποτέλεσμα να σταματήσουν τη παραγωγή. Τα οχήματα φορούσαν τρομερές μπαταρίες επάνω τους και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν πιο γρήγορα από τα βενζινοκίνητα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons