Ο καθρέφτης του Toyota Auris και ένα μικρό hack

by Stefanos Kofopoulos • On 10-06-2007 • AT 2:34 am • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

toyota auris mirror

Περίμενα υπομονετικά μήπως κάποιο από τα υπόλοιπα παιδιά μοιραστεί τον ενθουσιασμό μου για τον καθρέφτη του Toyota Auris αλλά φαίνεται πως οι περισσότεροι οδήγησαν κατά την διάρκεια της ημέρας και δεν πρόσεξαν το μικρό αλλά εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό του καθρέφτη στο εσωτερικό της καμπίνας. Με λύπη διαπίστωσα ότι ούτε η επίσημη σελίδα της Toyota κάνει αναφορά μέσα στο .pdf που παρουσιάζει τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, σε αντίθεση με τα ενημερωτικά έντυπα που μου διάβασα αλλά δεν θυμάμαι αν είναι αυτά που βρήκα μέσα στο Auris ή αυτά που μου έδωσαν.

Anyway, σημασία έχει ότι ο καθρέφτης αλλάζει αυτόματα χρώμα όταν διαπιστώσει ότι πλησιάζει όχημα με έντονο φωτισμό. Ενεργοποιείται ένα πράσινο φίλτρο που αποκλείει την ενοχλητική αντανάκλαση και επιτρέπει τον έλεγχο του καθρέφτη ακόμα και όταν ο wanna be Schumacher της παραλιακής την έχει δει φωτεινή πυγολαμπίδα και οδηγεί με αναμένο ό,τι προβολέα κατάφερε να βάλει με δανεικά από τον μπαμπά του.

toyota auris mirror

Ο καθρέφτης έχει τα εξής χειριστήρια:

  1. Ενδεικτική πράσινη λυχνία λειτουργίας
  2. Διακόπτη λειτουργίας Auto που πρακτικά είναι on/off με άλλο όνομα
  3. Αισθητήρας

Φαντάζομαι ότι το όλο σύστημα δουλεύει με τον αισθητήρα (3) [φωτοδίοδος;] στα δεξιά να αντιλαμβάνεται τον έντονο φωτισμό και στην συνέχεια να κλείνει κάποιο κύκλωμα που θερμαίνει τον καθρέφτη έτσι ώστε κάποια χρωστική με πράσινο χρώμα να εμφανίζεται. Μπορεί και όχι…

Το hack είναι χρήσιμο στην περίπτωση που ο διακόπτης Auto σταματήσει να λειτουργεί και για κάποιο λόγο θέλετε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη λειτουργία του καθρέφτη. Δεν έχετε παρά να κολλήσετε μια τσίχλα, ένα αυτοκόλλητο ή οτιδήποτε άλλο πάνω στον αισθητήρα. Το δοκίμασα και παίζει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. wow!!

  2. ειναι στα extra απο οτι ξερω για ολες τις εκδοσεις…για αυτο δεν το γραφει πουθενα.

  3. @RooF: Δεν θα έπρεπε να το αναφέρουν κάπου; IMHO είναι killer feature!

  4. Είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που πραγματικά δουλεύει και βοηθάει πολύ… Είναι άχρηστο μόνο αν έχετε σκούρες μεμβράνες ;)

  5. arage na iparxei kamia ginaika pou na to exei apoktisei? ego etoimazomai…

  6. Einai sto extra auto kai poli lipame pou den to ebala kai ego sto kenourio mou Auris

Top

Show Buttons
Hide Buttons