Τούνελ… πλοίων σχεδιάζει να δημιουργήσει η Νορβηγία

by Nikos Kaimakamis • On 28-03-2017 • AT 1:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η καινοτομία δεν φαίνεται να λείπει από τις Αρχές στη Νορβηγία, η οποία σχεδιάζει να αποκτήσει το πρώτο τούνελ πλοίων στον κόσμο. 

Σύμφωνα με το σχέδιο της Νορβηγίας το τούνελ θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Χερσονήσου Stad, η οποία αποτελεί ένα επικίνδυνο σημείο διέλευσης της θαλάσσιας συγκοινωνίας. Ο σκοπός των Αρχών είναι να δημιουργήσουν έναν πιο σύντομο θαλάσσιο δρόμο, δημιουργώντας μία διώρυγα μήκους 1700 μέτρων μεταξύ του Moldefjorden και του Kjodepollen. Το τούνελ θα έχει ύψος 37 μέτρων και πλάτος 26,5 μέτρων, το οποίο θα μπορεί να δεχτεί μεγάλα πλοία και θα επιτρέπει την ασφαλή και ταχεία διέλευση.

Το καλό είναι ότι οι διαστάσεις του τούνελ αυτού θα είναι τέτοιες που θα επιτρέπουν και τη διέλευση φορτηγών πλοίων, ακόμα και κρουαζιερόπλοιων. Η κατασκευή του τούνελ θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2018, με τα κεφάλαια για την κατασκευή του να προέρχονται από το κονδύλι των 118 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα από το Εθνικό Πλάνο Μεταφορών που έχει εγκρίνει το Νορβηγικό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2014-2023.

Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία του έργου είναι ότι περίπου 7,5 εκατομμύρια τόνοι βράχων αναμένεται να μετακινηθούν προκειμένου να δημιουργηθεί ο νέος θαλάσσιος δρόμος. Η ιδέα βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις στη Νορβηγία, αλλά έαν προχωρήσει θα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα στην Ευρώπη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons