Η Toshiba διαπραγματεύεται την πώληση του τμήματος PC στην Asus

by George Polyzos • On 17-11-2017 • AT 11:37 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Η Toshiba φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Asus για τη μεταβίβαση του τομέα κατασκευής προσωπικών υπολογιστών, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα.

Αιτία των οικονομικών προβλημάτων για την ιαπωνική Toshiba είναι το αυξανόμενο κόστος δύο πυρηνικών projects της Westinghouse στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που οδήγησε σε χρεωκοπία την αμερικανική θυγατρική της Toshiba τον περασμένο Μάρτιο.

Στην προσπάθειά της να μειώσει τις απώλειες, η Toshiba προσπαθεί να πουλήσει παραγωγικούς τομείς. Μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε την πώληση του 95% του τομέα παραγωγής τηλεοράσεων στην κινεζική Hisense έναντι του ποσού των 12,9 δισεκατομμύρια γιεν (κάτι παραπάνω από 97 εκατομμύρια ευρώ). Αυτή η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως τον Φεβρουάριο του 2018 μετά και τις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ZDNet, πέρα από την Asus με έδρα την Ταϊβάν, ενδιαφέρον για την εξαγορά του τομέα των PC της Toshiba έχει εκφράσει και η κινεζική Lenovo, η οποία διατηρεί ισχυρή θέση σε Ευρώπη και Αμερική ενώ έχει προχωρήσει και σε συμφωνία εξαγοράς των αντίστοιχων τομέων των NEC και Fujitsu.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons