Το Twitter απέναντι σε 300.000 twitter apps

by Stefanos Kofopoulos • On 05-09-2010 • AT 12:22 am • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

top 10 twitter apps by unique users

Το Twitter κυριαρχεί στο οικοσύστημα εφαρμογών που χρησιμοποιούν την υπηρεσία και σήμερα αριθμούν περί τις 300.000, αν και κάποιες μπορεί να είναι διπλά ή τριπλά καταχωρημένες. Όπως δείχνει το διάγραμμα, το 78% χρησιμοποιεί το Twitter από το web και όλοι οι υπόλοιποι από εφαρμογές σε κινητό και άλλα μέσα. Βέβαια στο κομμάτι αυτό, το Twitter έχει δική του, επίσημη παρουσία με client για το iPhone, το iPad, το Android, το BalckBerry κλπ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Twitter μάλλον δεν χρειάζεται το οικοσύστημα των εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί πάνω στην υπηρεσία. Σενάριο άκρως ενδιαφέρον και εντελώς διαφορετικό από την σημερινή κατάσταση του Facebook, που διατηρεί παρουσία με δικά του apps αλλά παράλληλα είναι η πλατφόρμα για χιλιάδες apps τρίτων. Με 145 εκατομμύρια χρήστες το μοντέλο του Twitter δείχνει ότι προς το παρόν υπολείπεται των 500 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook και της στρατηγικής που ακολουθεί.

Το μέλλον είναι αβέβαιο για τις επιλογές εφαρμογών που θα χρησιμοποιήσει το Twitter in house, χωρίς να βασίζεται σε τρίτους. Ο Evan Williams έχει δηλώσει ότι είναι πιθανό κάποια στιγμή στο μέλλον το Twitter να προσφέρει την δυνατότητα για ενσωμάτωση βίντεο και φωτογραφιών στα tweets. Προς το παρόν ετοιμάζεται να κάνει tracking σε όλα τα links που χρησιμοποιούνται μέσα στα tweets και να προσφέρει προφανώς εργαλείο analytics. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την εμπορική εκμετάλλευση ακόμα μιας υπηρεσίας ή ο δρόμος για ακόμα υψηλότερο valuation και πιθανό exit.

Εσείς πως χρησιμοποιείτε το Twitter τις περισσότερες φορές; Web, κινητό, app στο desktop ή κάτι άλλο;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εγώ απο το κινητό χωρίς εφαρμογή αλλά αμέσως μέσα απο τη σελίδα του twitter και καθαρά για να ενημερώνομαι για κάποια πράγματα που θέλω μερικές φορές απλά για να μην γεμίζω και το rss μου,δηλαδή δεν έχω καν φίλους μου και ίσως είμαι απο τους λίγους που δεν έχουν “τιτιβίσει” ποτέ

    • Και εγω μεσω της εφαρμογης friendsteam της htc λαμβανω τα updates απο σελιδες που με ενδιαφερουν οπως καλη ωρα το pestaola. Αν δεν εκανε και κ auto update η εφαρμογη μαζι με το fb δεν θα ειχα στειλει ποτε twit.

Top

Show Buttons
Hide Buttons