Πολύ φυτοφάρμακο δικέ μου

by Stefanos Kofopoulos • On 24-03-2007 • AT 9:33 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

ddt bad tomato

Παρακολούθησα την εκπομπή Από τα μεταλλαγμένα στα βιολογικά του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και διάβασα σήμερα το post Φυτοφάρμακα από το BeeHappy.

Δυστυχώς ο Κούλογλου κάνει αναφορά για την χρήση φυτοφαρμάκων τόσο στις συμβατικές όσο και στις μεταλλαγμένες καλλιέργειες. Δυστυχώς γιατί οι αναφορές του φαίνεται να επιβεβαιώνονται από τις παρατηρήσεις του BeeHappy στο πρόσφατο ταξίδι του στην Βέροια και στις επισκέψεις σε χωράφια με πυρηνόκαρπα δέντρα (ροδακινιές, κορόμηλα, δαμάσκηνα) που αυτή την εποχή είναι στην πλήρη άνθηση τους. Κανένα έντομο στους ανθούς, καθόλου φασαρία και ζζζζζ από μέλισσες.

Με τρελαίνει η ιδέα της πλήρης απαξίωσης στα θέματα υγείας και διατροφής από τους ίδους τους παραγωγούς:

  • Θυμάμαι σκηνές από την λαϊκή αγορά όπου το ροδάκινο από την Βέροια ήταν ελαφρώς ακριβότερο επειδή ήταν ντόποιο προϊόν με άρωμα και γεύση, ΑΑΑ ποιότητας.
  • Έχω ικανό τον ξερόλα Έλληνα (αγρότη σε αυτή την περίπτωση), να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερες από τις συνιστώμενες δόσεις φαρμάκου γιατί αυτός ξέρει
  • Αηδιάζω με το επιχείρημα ότι τα ίδια προϊόντα καταναλώνουν και οι οικογένειες των αγροτών
  • Φρικάρω με την αδιαφορία και την ασύδοτη χρήση φυτοφαρμάκων που τελικά μολύνουν και τις τριγύρω περιοχές a(πχ υδροφόρος ορίζοντας)

Διάολε, φαίνεται ότι δεν χρειαζόμαστε την Monsanto για να καταστραφούμε, γιατί είναι κάτι που ξέρουμε να το κάνουμε πολύ καλά μόνοι μας. Ίσως να έχουμε επηρεαστεί ήδη από τους ψεκασμούς με DDT.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι πραγματικά τραγικό. Θυμάμαι έναν φίλο μου που σπούδαζε γεωπονική και μου έλεγε ότι οι γεωπόνοι πάντα λένε μικρότερες δόσεις στους αγρότες, γιατί αν τους πουν τις κανονικές θα πάνε και θα βάλουν το διπλάσιο “για να πιάσει”.

  2. Μακάρι να ακούν την συμβουλή των γεωπόνων αλλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω από απλά παραδείγματα της καθημερινής ζωής. Πχ χρήση καθαριστικών πιάτων, καθαριστικών ειδών υγιεινής κλπ κλπ. Πάντα οι ποσότητες είναι μεγαλύτερες για να καθαρίσει καλά και να πιάσει.

Top

Show Buttons
Hide Buttons