Το YouTube λανσάρει λειτουργία Mobile Live Streaming

by George Polyzos • On 09-02-2017 • AT 1:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet Mobile

Το YouTube, παρά την κυριαρχία του στον χώρο του online video, ανακοίνωσε σχετικά αργά την υιοθέτηση λειτουργίας mobile live streaming.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία, η νέα λειτουργία ζωντανών μεταδόσεων για κινητά θα προσφέρεται σε κάθε δημιουργό που διαθέτει πάνω από 10.000 συνδρομητές, με την παράλληλη υπόσχεση ότι η λειτουργία θα καταστεί ευρύτερα διαθέσιμη «πολύ σύντομα».

«Είναι μια νέα αρχή η οποία θα προσφέρει τη δύναμη της ζωντανής μετάδοσης στα χέρια των εκατοντάδων χιλιάδων ταλαντούχων δημιουργών, δίνοντας τους έναν πιο προσωπικό και αυθόρμητο τρόπο να μοιραστούν τις ιδέες τους, τις ζωές τους και την δημιουργικότητά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το YouTube.

Η διαδικασία λειτουργίας της νέας υπηρεσίας είναι απλή: ανοίγεις το YouTube, πατάς το κουμπί «τραβήξτε», και είσαι στον αέρα. Τα βίντεο σε ζωντανή μετάδοση θα έχουν τις ίδιες ρυθμίσεις με τα κανονικά YouTube βίντεο. Μπορούν να αναζητηθούν, να βρεθούν μέσω προτάσεων ή λιστών αναπαραγωγής, και να προστατευθούν από ανεπιθύμητη χρήση.

Άγνωστο παραμένει το γιατί η Google καθυστέρησε να λανσάρει τη λειτουργία. Σύμφωνα με το Engadget, η ομάδα του YouTube υποστηρίζει ότι έπρεπε να προχωρήσει σε μια σειρά από ρυθμίσεις όπως στο live chat της λειτουργίας αλλά και στην εξασφάλιση «καλύτερης ποιότητας streaming».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το YouTube έχει υποστηρίξει τις ζωντανές μεταδόσεις ήδη από το 2011, ενώ και το 2016 είχε παρουσιαστεί η πρώτη παγκοσμίως ζωντανή μετάδοση 360 μοιρών με ποιότητα 4Κ, σε μεγάλη κλίμακα και δωρεάν. Τέλος, η λειτουργία Mobile Live Streaming είχε προαναγγελθεί ήδη από τον Ιούνιο του 2016.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons