Το YouTube εξαγοράζει την Directr

by George Polyzos • On 07-08-2014 • AT 2:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

YouTube

 

Το YouTube, ιδιοκτησίας Google για να μην ξεχνιόμαστε, εξαγόρασε την Directr, μία startup που δημιούργησε μία εφαρμογή που επιτρέπει σε μικρές επιχειρήσεις να δημιουργούν διαφημιστικά βίντεο.

Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η ανακοίνωση έγινε μέσω μίας ανάρτησης στην ιστοσελίδα της Directr. Εκεί, ξεκαθαρίζεται ότι η ομάδα θα ενσωματωθεί στην ομάδα διαφημιστικών βίντεο του YouTube, ενώ επίσης ανακοινώνεται ότι σύντομα η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη δωρεάν.

Η εφαρμογή Directr προσφέρει στους χρήστες μια σειρά από πρότυπα στα οποία δίνονται συμβουλές πώς μία σκηνή ή λήψη θα μπορούσε να γίνει καλύτερη. Ο χρήστης “συμπληρώνει” τα βίντεο που επιθυμεί και στη συνέχεια η εφαρμογή συνδέει τα διάφορα clips και προσθέτει μουσική ή υπότιτλους, ανάλογα με τις επιλογές του χρήστη. Με τον τρόπο αυτό το τελικό βίντεο είναι διαθέσιμο για άμεσο διαμοιρασμό μέσω Twitter ή Facebook.

Όσο η εφαρμογή Directr ήταν ανεξάρτητη, ήταν διαθέσιμη σε δύο εκδοχές: μία για προσωπική χρήση και μία για επιχειρήσεις. Η έκδοση για προσωπική χρήση ήταν δωρεάν αλλά για γίνει download ένα ολοκληρωμένο βίντεο, κόστιζε 99 σεντς. Αντίστοιχα η επαγγελματική εκδοχή της εφαρμογής κόστιζε 250-500 δολάρια ανά έτος, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούσε ο πελάτης.

Η εφαρμογή ήταν αρχικά διαθέσιμη μόνο για χρήση σε συσκευές iPhone, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σύντομα θα υπάρξει και μία έκδοση για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.

Από την πλευρά του το YouTube, μέσω σχετικής ανάρτησης στο Google+, ξεκαθαρίζει ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την εν λόγω υπηρεσία σαν μέρος της ευρύτερης διαφημιστικής της στρατηγικής.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons