Το YouTube εγκαταλείπει το flash

by Nikos Kaimakamis • On 30-01-2015 • AT 10:36 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

html5

Η δημοφιλέστερη υπηρεσία προβολής διαδικτυακών βίντεο, το YouTube, αποφάσισε να εγκαταλείψει το flash για χάρη του HTML5 το οποίο θα αποτελεί πλέον τον κανόνα.Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το YouTube πειραματίζεται με το HTML5, ενώ πλέον ανακοινώθηκε ότι θα είναι το βασικό πρότυπο βάσει του οποίου θα προβάλλεται η υπηρεσία στον Chrome, τους Internet Explorer 11, Safari 8 και όλες τις δοκιμαστικές εκδόσεις του Firefox. Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα επηρεάσει την ταχύτητα με την οποία φορτώνει ένα βίντεο, ειδικά σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο και σε συνδέσεις που διακινούν μεγάλο όγκο δεδομένων.

Η τεχνολογία Adaptive Bitrate, ή εν συντομία ABR, επιτρέπει στο YouTube να ρυθμίζει την ανάλυση και το bitrate καθώς αλλάζουν οι συνθήκες χρήσης ενός δικτύου, με αποτέλεσμα να μειώνεται στο μισό και ακόμα περισσότερο το φαινόμενο του buffering των online videos. Παράλληλα, το HTML5 επιτρέπει το ανοιχτό πρότυπο VP9, το οποίο και επιτρέπει την προβολή υψηλότερης ποιότητας βίντεο με αρχεία μικρότερου όγκου, κάτι που ενισχύει την ταχύτητα φόρτωσης, ειδικά σε όσους χρησιμοποιούν mobile Internet.

Όλα δείχνουν ότι το HTML5 οδεύει προς την πλήρη επικράτηση του στο Web, με το flash της Adobe να εγκαταλείπεται από ολοένα και αυξανόμενο αριθμό υπηρεσιών και από ευρέως χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες, όπως είναι το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons