Το Windows Phone 8.1 αναβαθμίζεται

by George Polyzos • On 30-07-2014 • AT 11:24 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Cortana-01

 

Η Microsoft ανακοίνωσε μία σειρά αναβαθμίσεων, με την ονομασία Update 1, για το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1, συμπεριλαμβανομένων τοπικών εκδόσεων της Cortana, της ψηφιακής βοηθού της εταιρείας.

Η αναβάθμιση του Windows Phone 8.1 θα είναι διαθέσιμη για download από την επόμενη εβδομάδα σαν developer preview. Η Cortana, η προσωπική ψηφιακή βοηθός της Microsoft, βρίσκεται στο επίκεντρο της Update 1 καθώς το πρόγραμμα beta επεκτείνεται πλέον σε Βρετανία και Κίνα, όπως είχε προαναγγελθεί από τον περασμένο Απρίλιο.

Έτσι, οι χρήστες, στις συγκεκριμένες αγορές, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή με διαφορετικές φωνές και με περισσότερα τοπικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα, ειδικά για την κινεζική αγορά, πληροφορίες για τοπικές διασημότητες, εξειδικευμένα suggestions κλπ.

Ειδικότερα στην Κίνα, η Cortana θα υποστηρίζει τη διάλεκτο των Μανδαρίνων (ομιλείται από 750 περίπου εκατομμύρια Κινέζους), θα διαθέτει ιδιαίτερα animations, ήχους και άλλα οπτικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σε Καναδά, Αυστραλία και Ινδία θα είναι διαθέσιμη μία «alpha» έκδοση της Cortana στα αγγλικά.

Επιπρόσθετα, η Update 1 θα περιλαμβάνει υποστήριξη φακέλων αρχείων, τα οποία η Microsoft ονομάζει Live Folders. Η λειτουργία τους θα είναι απλή: κάνοντας «drag» ένα Live Tile πάνω από ένα άλλο. Επίσης, ο χρήστης θα μπορεί να επεκτείνει τους φακέλους ώστε να εμφανίζονται τα εσωτερικά tiles ή θα μπορεί να τα διατηρήσει ως έχουν για προβολή tile-μέσα-σε-tile.

Επίσης, θα είναι δυνατή η επιλογή πολλαπλών μηνυμάτων SMS για ταχύτερη συλλογή, προώθηση και διαγραφή. Ακόμη, η Microsoft έχει προσθέσει ένα νέο mode, το Apps Corner, το οποίο δίνει σε άλλους χρήστες (πέρα από τον κάτοχο της συσκευής) να αποκτήσουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές χωρίς να έχουν πρόσβαση στο υπόλοιπο περιεχόμενο.

Στην ίδια λογική κινείται και το Kids Corner, ένα χαρακτηριστικό που δημιουργεί μία Start screen μόνο με τις εφαρμογές που ο χρήστης επιθυμεί να εμφανίζονται, χωρίς ωστόσο να αναιρείται η δυνατότητα χρήσης κάποιας άλλης εφαρμογής.

Άλλες βελτιώσεις που έχουν ενσωματωθεί στην Update 1 είναι η επέκταση της υποστήριξης VPN, ενώ έχουν γίνει αλλαγές και στο Bluetooth ώστε να διευκολύνεται η προώθηση ειδοποιήσεων. Επίσης, έχει προστεθεί η τεχνολογία Quick Charge της Qualcomm που διευκολύνει τη γρηγορότερη φόρτιση συμβατών συσκευών, υποστηρίζεται η τεχνολογία Voice over LTE (VoLTE), αλλά και «έξυπνες» θήκες όπως η DotView που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της με το HTC One M8 for Windows.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons