Το WhatsApp φτάνει τους 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες

by George Polyzos • On 20-04-2015 • AT 12:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

whatsapp

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp έφτασε τους 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημιουργού της εφαρμογής, Jan Koum, στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το WhatsApp πρόσθεσε 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες από τον Ιανουάριο του 2015, ενώ τον περασμένο Αύγουστο οι ενεργοί χρήστες μηνιαίως έφταναν τα 600 εκατομμύρια.

Συγκριτικά, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά με το Facebookτο οποίο χρειάστηκε οκτώ χρόνια λειτουργίας για να φτάσει στο ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου μηνιαίων χρηστών, ενώ την ίδια στιγμή ο Messengerδιαθέτει 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Το WhatsApp εξαγοράσθηκε από τη Facebook πέρυσι, έναντι συνολικού τιμήματος ύψους 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος της Facebook, ξεκαθάρισε ότι αναμένει μελλοντικά το WhatsApp να συνεισφέρει σημαντικά στα κέρδη της μητρικής εταιρείας, αλλά όχι πριν αυτή φτάσει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

«(Το WhatsApp) βρίσκεται εκεί όπου βρισκόταν το Facebookτο 2006 ή το 2007, δηλαδή πρόκειται ακόμα για ένα καταναλωτικό προϊόν», είχε δηλώσει ο Zuckerberg.

Προφανώς η επίτευξη του στόχου για ένα δισεκατομμύριο χρήστες είναι υπόθεση μερικών μηνών, οπότε και θα αποκαλυφθεί η μελλοντική στρατηγική της μητρικής Facebookσχετικά με το WhatsApp. Ωστόσο, αίνιγμα παραμένει ο τρόπος που θα αυξηθούν τα έσοδα της εφαρμογής μιας και ο Jan Koum έχει ποικιλοτρόπως ξεκαθαρίσει ότι δεν του αρέσει η ιδέα εισαγωγής διαφημίσεων στην υπηρεσία.

Το WhatsApp διαθέτει τους περισσότερους χρήστες από άλλες αντίστοιχες εφαρμογές, του Facebook Messenger συμπεριλαμβανομένου, ενώ πρόσφατα προστέθηκε στις λειτουργίες του και η ικανότητα πραγματοποίησης φωνητικών κλήσεων.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons