Το WannaCry ransomware επεκτείνεται σε περισσότερες από 150 χώρες

by Nikos Kaimakamis • On 15-05-2017 • AT 11:10 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Σε έξαρση φαίνεται να βρίσκεται η εξάπλωση του ransomware WannaCry που φαίνεται να έχει επεκταθεί σε 150 χώρες. 

Μπορεί ο αρχικός εντοπισμός του WannaCry από την MalwareTech να ήταν έγκαιρος και να κατάφερε να σταματήσει προσωρινά την επέκταση του ransomware, αλλά αυτό δεν κρίνεται αρκετό, σύμφωνα με το Engadget, το οποίο σημειώνει ότι το κακόβουλο λογισμικό εξελίσσεται και καταφέρνει να συνεχίσει την εξάπλωσή του στο Διαδίκτυο. Εκτός από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας, η γαλλική Renault αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή της σε διάφορα σημεία, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν οι FedEx, Telefonica και οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το Verge, το ransomware αλλάζει, ενώ έχει ήδη επηρεάσει 10.000 οργανισμούς και 200.000 ιδιώτες σε 150 διαφορετικές χώρες του πλανήτη. Η επέκτασή του WannaCry είναι τόσο ραγδαία, που ακόμα και η Microsoft αποφάσισε να στείλει ένα update ασφαλείας για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows XP, παρόλο που έχει ανακοινώσει προ πολλού ότι παύει την υποστήριξή του.

Ο 22χρονος ειδικός κυβερνοασφαλείας που κατάφερε να σταματήσει για λίγο την εξάπλωση του WannaCry αγοράζοντας ένα domain name που βρήκε μέσα στον κώδικα του ransomware σημειώνει, σύμφωνα με το Verge, ότι επίκειται νέα επίθεση του ransomware σε παγκόσμια κλίμακα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons