Το Twitter τα βάζει με το cyberbullying

by Nikos Kaimakamis • On 22-04-2015 • AT 2:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

twitter_account_lockingΑλλαγές παρουσιάζει το Twitter, με σκοπό του την καταπολέμηση του cyberbullying μέσα από το δίκτυό του, μετά από την εμφάνιση κάποιων ανησυχητικών περιστατικών. 

Σύμφωνα με το BBC, έχουν σημειωθεί περιστατικά τα οποία έχουν αναφέρει οι χρήστες του δικτύου και σε ορισμένες περιπτώσεις εξέφραζαν ακόμα και απειλή κατά της ζωής. Μία από τις κινήσεις του Twitter είναι να προσληφθούν περισσότερα άτομα για να γίνει πιο γρήγορη διαχείριση των καταγγελιών για Cyberbullying.

Το Twitter θα μπορεί να κλειδώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα κάποια προφίλ που ενδέχεται να κάνουν κακόβουλη χρήση του λογαριασμού τους. Ο κανόνας πλέον είναι το Twitter να ασχολείται με τις καταγγελίες για βία ενάντια σε άλλους ή τις πράξεις που προτρέπουν σε πράξεις βίας έναντι άλλων χρηστών του Twitter.

Εμπλουτισμένα θα είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων θα εξετάζεται ένα προφίλ που κάνει cyberbullying, ενώ από τις 18 Μαΐου και έπειτα αλλάζει η πολιτική απορρήτου και οι όροι και οι προϋποθέσεις της χρήσης του Twitter για όλους τους κατοίκους εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ακολουθώντας την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στον Κυβερνοχώρο.

Οι κινήσεις αυτές του Twitter είναι καλοδεχούμενες και εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση του ολοένα και συχνότερα εμφανιζόμενου φαινομένου του cyberbullying.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons