Το Twitter συλλέγει δεδομένα για τις εφαρμογές των χρηστών

by Nikos Kaimakamis • On 27-11-2014 • AT 12:49 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

twitter-logo

Το Twitter θέλει να ξεκινήσει να συλλέγει δεδομένα για τις εφαρμογές που κατεβάζουν οι χρήστες στα smartphones τους με σκοπό να προσφέρει πιο προσωπικό περιεχόμενο. 

Σύμφωνα με το Recode, το οποίο και έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία αναφορικά με τα σχέδια του Twitter, σκοπός του δικτύου microblogging είναι να στοχεύσει καλύτερα τα promoted posts του ανάλογα με τα πραγματικά ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη του.

Για όσους εύλογα διερωτώνται για το ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικότητας, το Twitter φέρεται να διασφαλίζει το ότι όλα τα δεδομένα που θα συλλέγει θα έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με το ποιες είναι οι εφαρμογές και όχι τα δεδομένα που συλλέγει η κάθε εφαρμογή από την χρήση της.

To Twitter ονομάζει την υπηρεσία monitoring των εφαρμογών ως App Graph και είναι προφανές ότι θέλει να βοηθήσει το κοινωνικό δίκτυο να αυξήσει τις πηγές εσόδων του, με ακόμα πιο αναλυτική ενημέρωση για το τι κάνει ο χρήστης του. Το καλό είναι ότι το Twitter θα δώσει στους χρήστες του, με το επόμενο update της εφαρμογής τη δυνατότητα στους χρήστες του να επιλέξουν εάν θέλουν να λειτουργεί η παρακολούθηση των εφαρμογών που εγκαθιστούν ή όχι. Πάντως, το Twitter, συνεχίζει να διατείνεται ότι με το App Graph η εμπειρία χρήσης του θα είναι ακόμα καλύτερη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons