Το Twitter μηνύει την αμερικανική Κυβέρνηση

by Nikos Kaimakamis • On 08-10-2014 • AT 1:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

twitter-logo

Το Twitter αποφάσισε να στραφεί νομικά εναντίον της αμερικανικής Κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που έχει σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας. 

Το Twitter επιδιώκει να έχει περισσότερη ελευθερία αναφορικά με το τι μπορεί να λέει δημοσίως για όσα αιτήματα έχουν κάνει οι Αμερικανικές Αρχές για τα δεδομένα των χρηστών του κοινωνικού δικτύου. Το Twitter πιστεύει ότι παραβιάζονται τα συνταγματικά του δικαιώματα, κάθε φορά που δεν του επιτρέπεται να αποκαλύπτει πόσα αιτήματα έχει δεχτεί από τις Αρχές για να δώσει στοιχεία για τους χρήστες του.

Το Twitter θεωρεί ότι η απάντησή του στα αιτήματα των χρηστών του για το τι ζητούν οι Αρχές από το δίκτυο είναι μέρος της υποχρέωσής του που πηγάζει από την Αρχή της Ελευθερίας του Λόγου και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περιοριστεί. Με την δικαστική κίνηση, το Twitter θέλει να ακολουθήσει μία πολιτική πλήρους διαφάνειας για τις προσπάθειες παρακολούθησης εκ μέρους της Κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Google όσο και το Facebook παρουσιάζουν εκθέσεις διαφάνειας για το πόσες παρεμβάσεις δέχονται από Κυβερνητικές πηγές που ζητούν στοιχεία των χρηστών τους, αλλά όλα τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με το The Next Web, έχουν δεχτεί έλεγχο εκ μέρους της Κυβέρνησης των ΗΠΑ για το τι έχουν αποκαλύψει στο κοινό για τις παρεμβάσεις αυτές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons