Το Twitter Lite είναι μια ελαφρύτερη mobile έκδοση για αναπτυσσόμενες αγορές

by Nikos Kaimakamis • On 06-04-2017 • AT 12:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

To Twitter Lite σκοπεύει να βρει εφαρμογή σε διάφορες αναπτυσσόμενες αγορές, όπου οι συνδέσεις δεν είναι και τόσο καλές.

Το Twitter Lite έχει πιο απλό interface από την κανονική εφαρμογή, είναι πιο γρήγορο και λιγότερο απαιτητικό σε πόρους, προκειμένου να χρεώνει λιγότερο τον λογαριασμό δεδομένων του χρήστη. Ο χώρος που ζητά το Twitter Lite είναι μικρότερος του 1 MB, προκειμένου να μπορούν να το υποστηρίζουν ακόμα και οι πιο low end συσκευές. Σύμφωνα με το Twitter, η έκδοση Lite φορτώνει 30% πιο γρήγορα από την κανονική και προσφέρει οικονομία 70% στην κατανάλωση mobile δεδομένων.

Το Facebook Lite είναι ένα Progressive Web App, το οποίο σημαίνει ότι μοιάζει περισσότερο με ένα mobile website και ο σκοπός του είναι να καταλαμβάνει όσο το δυνατόν μικρότερο όγκο στην εσωτερική μνήμη μίας συσκευής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Twitter, από τις 3,8 δισεκατομμύρια mobile συνδέσεις στο Internet που είχαν καταγραφεί στο τέλος του 2016, το 45% ήταν πάνω σε χαμηλότερης ταχύτητας δίκτυα 2G, στοιχείο που οδηγεί δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Twitter, το YouTube και το Facebook στο να παρουσιάζουν πιο “ελαφρές” εκδοχές τους.

Όσοι τρέχουν το Twitter Lite από τον Google Chrome ή συσκευές Android θα έχουν κάποιες επιπρόσθετες επιλογές, όπως είναι οι ειδοποιήσεις και η δυνατότητα προσθήκης μίας συντόμευσης στην αρχική οθόνη.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons