Το Twitter δίνει εντολή στο προσωπικό του να εργάζεται από το σπίτι

by George Polyzos • On 19-03-2020 • AT 9:05 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Φαίνεται ότι η “έντονη ενθάρρυνση” της προηγούμενης εβδομάδας μετατράπηκε σε “γενική οδηγία” και πλέον το Twitter προτρέπει όλους τους εργαζομένους του να εργάζονται απομακρυσμένα, από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, και μέχρι νεοτέρας εντολής, σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί ο Covid-19 όλοι οι εργαζόμενοι της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης θα εργάζονται από το σπίτι. Είχε προηγηθεί η “έντονη ενθάρρυνση” της προηγούμενης εβδομάδας ώστε όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν να μπορούν να εργάζονται από το σπίτι. Πλέον η παρότρυνση μετατρέπεται σε “γενική οδηγία” και αφορά όλους τους εργαζομένους.

Όπως έγινε γνωστό, το Twitter θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά εξωτερικούς συνεργάτες που έχουν αναλάβει συγκεκριμένα έργα, ωρομίσθιους εργαζόμενους και εργαζόμενους ορισμένου χρόνου εάν όλοι αυτοί δεν είναι σε θέση να εκτελούν στο έπακρο τα καθήκοντά τους από το σπίτι. Παράλληλα, η εταιρεία θα παρέχει κονδύλια για την αναβάθμιση εξοπλισμού ώστε τα οικιακά γραφεία των υπαλλήλων να καταστούν ικανά για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Τέλος, θα υπάρχουν παροχές για τους γονείς που θα πρέπει να καλύψουν επιπλέον κόστη φύλαξης και φροντίδας των παιδιών τους.

Ανάλογες γενικές οδηγίες εξέδωσαν και άλλες εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας, όπως η Apple, η Amazon, η Microsoft και η Google, για τους υπαλλήλους τους σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Η διαφορά με το Twitter είναι ότι η γενική οδηγία αφορά το σύνολο του δυναμικού, δηλαδή περί του 5000 εργαζόμενους σε παγκόσμια κλίμακα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons