Το Twitch καταλήγει στην Amazon

by George Polyzos • On 26-08-2014 • AT 11:17 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

amazon

 

Τελικά η έκπληξη έγινε και εκεί που άπαντες υπολόγιζαν ότι το Twitch θα καταλήξει στην Google, η Amazon απέκτησε την υπηρεσία streaming έναντι τιμήματος 970 εκατομμυρίων δολαρίων.

Περίπου ένα μήνα πριν δημοσιεύματα ήθελαν την Google και το Twitch να βρίσκονται σε φάση οριστικοποίησης των όρων εξαγοράς, με απώτερο στόχο το δεύτερο να ενταχθεί στο πακέτο υπηρεσιών του YouTube.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Amazon κινήθηκε παρασκηνιακά και με μία ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του Twitch, Emmett Shear, ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία streaming εξαγοράστηκε τελικά από την Amazon.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε «επιλέξαμε την Amazon γιατί (αυτοί) πιστεύουν στην κοινότητα που έχουμε δημιουργήσει, μοιράζονται τις αξίες μας και το μακροπρόθεσμο όραμά μας και θέλουν να μας βοηθήσουν να φτάσουμε εκεί γρηγορότερα». Το Twitch θα διατηρήσει τα γραφεία, τους εργαζομένους και την εμπορική του ονομασία, δηλαδή θα είναι πλήρως ανεξάρτητο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal οι συνομιλίες μεταξύ Google και Twitch έφτασαν μέχρι ενός σημείου και σταμάτησαν ένα βήμα πριν η εξαγορά οριστικοποιηθεί, επιτρέποντας έτσι στο Twitch να παραμείνει ανοικτό σε εναλλακτικές προτάσεις.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η υπηρεσία streaming Twitch επιτρέπει στους gamers να μοιράζονται ζωντανές μεταδόσεις από τα παιχνίδια τους, έχει αυτή τη στιγμή 55 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα οι οποίοι παρακολουθούν περιεχόμενο που ανεβαίνει από ένα εκατομμύριο χρήστες της υπηρεσίας.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons