Το τέλος των Windows ως λειτουργικού

by Nikos Kaimakamis • On 08-05-2015 • AT 1:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

windows cloud

Τα Windows 10 φαίνεται πως θα είναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, λίγο προτού να έρθουν τα Windows as a service.

Την περίοδο που παρουσιαζόταν τα Windows 8.1, είχε ήδη ξεκινήσει η εξέλιξη των Windows 10, ενώ τώρα που βρισκόμαστε προ των πυλών της παρουσίασης των Windows 10 δεν φαίνεται να έχει ξεκινήσει η διαδικασία της προετοιμασίας για τη νέα εκδοχή του λειτουργικού συστήματος.

Το στοιχείο αυτό για τους περισσότερους αναλυτές σημαίνει ότι το επόμενο βήμα στην πορεία της εξέλιξης του πλέον δημοφιλούς προϊόντος της Microsoft δεν είναι άλλο από το Windows as a Service, ακολουθώντας τις επιταγές του Software as a Service.

Αυτό σημαίνει ότι τα μελλοντικά Windows θα είναι ένα κεντρικό σύστημα με βασικές εφαρμογές ενσωματωμένες και τακτικά updates που θα φέρνουν νέα χαρακτηριστικά. Δεν είναι σαφές το τι θα γίνει με τα ονόματα των μελλοντικών εκδόσεων.

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με το Slashgear, η Microsoft αποφάσισε να καταργήσει το θεσμό των Patch Tuesdays με την έλευση των Windows 10 και έπειτα. Αυτό σημαίνει ότι τα updates για το λειτουργικό θα γίνονται όποτε κρίνεται αυτό απαραίτητο και όχι σε μία προκαθορισμένη ημέρα, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Το καλό νέο για τους χρήστες Windows είναι ότι θα υπάρχουν συχνότερα patches και βελτιώσεις.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons