Το Taxibeat συμπληρώνει 4 χρόνια λειτουργίας

by George Polyzos • On 19-05-2015 • AT 9:07 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Taxibeat-girl-with-phone

Το Taxibeat γιορτάζει 4 χρόνια από την ίδρυσή του στην Αθήνα, κατά την διάρκεια των οποίων αναδιαμόρφωσε ριζικά τον κλάδο του ταξί, τις συνήθειες του κοινού και, τελικά, την ίδια την μετακίνηση στην πόλη.

Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2014, δηλαδή κατά τους τελευταίους 12 μήνες, οι μετακινήσεις με Taxibeat στην Αθήνα έχουν αυξηθεί κατά 100%. Από τον Μάιο του 2011, όταν και ξεκίνησε να λειτουργεί η εφαρμογή, περισσότεροι από 300.000 χρήστες έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία, ενώ το Taxibeat έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 150.000 επιβάτες.

Σε σχέση με το προφίλ των επιβατών, οι iOS χρήστες είναι περισσότεροι από τους Android χρήστες, με ποσοστό 55% και 43,5% αντίστοιχα, ενώ μόλις το 1,5% των επιβατών καλεί Taxibeat από τον υπολογιστή του. Φαίνεται έτσι, ότι οι επιβάτες επιλέγουν ολοένα και περισσότερο την άνεση του να καλέσουν οδηγό από το κινητό τους τηλέφωνο, με το πάτημα ενός κουμπιού. Αναφορικά με το φύλο των χρηστών του Taxibeat, οι γυναίκες έχουν το προβάδισμα (60%), ενώ οι ηλικίες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή είναι συνήθως 24 και άνω.

Τον Μάιο του 2011, ο αρχικός στόλος του Taxibeat αριθμούσε μόλις 85 οδηγούς ταξί, ενώ προοδευτικά περισσότεροι από 10.500 οδηγοί έχουν κάνει αίτηση για να ενταχθούν σε αυτόν. Σήμερα ο στόλος απαρτίζεται από 3.500 συνεργαζόμενους οδηγούς. Η έκταση του στόλου δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες του Taxibeat να επωφελούνται από τον πολύ μικρό χρόνο αναμονής, καθώς ο οδηγός που καλούν μέσω του Taxibeat φτάνει στην πόρτα τους, κατά μέσο όρο, μόλις σε 4 λεπτά. Ο χρόνος αυτός μειώνεται δραστικά, σε μόλις 1-2 λεπτά, όταν η κλήση πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας.

Το Taxibeat δίνει στους επιβάτες τη δυνατότητα να επιλέξουν τον οδηγό με τον οποίο θέλουν να ταξιδέψουν. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή τους παίζει η βαθμολογία που έχει συγκεντρώσει ο κάθε οδηγός από προηγούμενους επιβάτες. Οι επιβάτες και μόνον αυτοί αξιολογούν τον επαγγελματισμό και την εξυπηρέτηση των οδηγών, σε κάθε διαδρομή τους. Το σύστημα αξιολόγησης επιδρά καταλυτικά στην ποιοτική αναβάθμιση της υπηρεσίας καθώς η μέση βαθμολογία όλων των συνεργαζόμενων οδηγών είναι σήμερα 4.8 στα 5.

Το Taxibeat μεγαλώνει κυρίως με τη βοήθεια των ίδιων των επιβατών του, οι οποίοι το συστήνουν ανεπιφύλακτα σε φίλους τους, για την ευκολία, την ποιότητα, την ασφάλεια και την εξοικονόμηση χρόνου στις διαδρομές τους. Σύμφωνα τις απαντήσεις που δίνουν σε σχετική έρευνα, συντριπτικό ποσοστό των νέων χρηστών, το οποίο ξεπερνά το 60% απαντά ότι ενημερώθηκε για την εφαρμογή από κάποιον φίλο, ήδη χρήστη της υπηρεσίας.

Με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων, την Τετάρτη 20 Μαΐου, οι επιβάτες του Taxibeat θα μπορούν να ζητήσουν από επιλεγμένους οδηγούς να παραδώσουν στην πόρτα τους εορταστικά cupcakes από το δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Cap Cap. Από τις 12 το μεσημέρι και για λίγες ώρες, τα cupcakes θα φτάνουν στους τυχερούς δωρεάν, με το πάτημα ενός κουμπιού, μέσα από την εφαρμογή.

[Δ.Τ. Taxibeat]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons