Το Start Path της MasterCard προσκαλεί startups από όλη την Ευρώπη

by George Polyzos • On 12-03-2016 • AT 11:20 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

MAS_1813low

Η τεχνολογία και τα δεδομένα αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο καταναλωτές και επιχειρήσεις αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους, δημιουργώντας την ανάγκη για νέες ιδέες, που φθάνουν ταχύτερα στην αγορά.

Μία σωστή συνεργασία μεταξύ μίας startup και μίας επιχείρησης διεθνούς φήμης, δίνει στις startups την ώθηση που χρειάζονται για τη δημιουργία πρωτοποριακών και καινοτόμων λύσεων.

Το πρόγραμμα Start Path Global της MasterCard έχει σχεδιαστεί με αυτόν ακριβώς το στόχο και έχει ήδη ανοίξει την υποβολή συμμετοχών σε ολόκληρο τον κόσμο, προσκαλώντας και ελληνικές συμμετοχές.

Από το 2014, το πρόγραμμα Start Path έχει προσφέρει σε περισσότερες από 60 νέες επιχειρήσεις μία σειρά εργαλείων για επιχειρησιακή υποστήριξη, καθοδήγηση και επενδύσεις κεφαλαίων, για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς λύσεων για τους καταναλωτές.

Το Start Path έχει ήδη καταγράψει επιτυχία στην Ευρώπη και τώρα ανανεώνει και ενισχύει την αναζήτηση startup επιχειρήσεων, υπενθυμίζοντας σταθερά τη δυναμική της καινοτομίας στην περιοχή. Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο, το πρόγραμμα «τρέχει» σε συνεργασία με startups, συμπεριλαμβανομένων των Rainbird, dopay, Invoice Sharing και Universal Basket.

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, η εταιρία Rainbird (με έδρα στο Norwich) εφαρμόζει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να αναπτύξει ένα συμβουλευτικό εργαλείο πωλήσεων για την MasterCard. Η Rainbird επιλέχθηκε πέρυσι για να συμμετάσχει στο νέο κύκλο του Start Path της MasterCard, το Νοέμβριο του 2015. Με τη συμμετοχή αυτή, η startup απέκτησε μία νέα επιχειρηματική ευκαιρία, μέσα στο τμήμα της MasterCard που διαχειρίζεται τις πωλήσεις, με πρόσβαση στους εμπορικούς της εταίρους της τελευταίας, καθώς και καθοδήγηση από εκπρόσωπο της ομάδας ειδικών της MasterCard.

Η ομάδα του Start Path έχει, επίσης, ξεκινήσει να συνεργάζεται με την dopay, μία startup που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και δίνει την ευκαιρία στους εργοδότες να καταβάλουν τους μισθούς των εργαζομένων τους ηλεκτρονικά, χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς. Μία ακόμα συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος είναι αυτή με την επίσης βρετανική Universal Basket, μία εταιρία που προσφέρει ένα παγκόσμιο καλάθι αγορών, επιτρέποντας στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους από διαφορετικούς εμπόρους και e-shops, αλλά να πληρώνουν μέσω ενός και μόνο checkout.

Τέλος, η startup Invoice Sharing, με βάση την Ολλανδία, είναι μία πλατφόρμα ελεύθερης διανομής ηλεκτρονικού τιμολογίου. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, οι dopay, Universal Basket και Invoice Sharing αποκτούν πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπειρογνωμόνων της MasterCard, συνδέονται με τους εμπορικούς συνεργάτες της και έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν ενσωματώνοντας προϊόντα και εργαλεία της MasterCard στη δική τους δραστηριότητα.

Κάθε τρίμηνο, το Start Path της MasterCard επιλέγει νέες startup επιχειρήσεις για να ξεκινήσει ένα εντατικό εξάμηνο πρόγραμμα. Αυτή τη στιγμή, το πρόγραμμα δέχεται αιτήσεις για τον επόμενο κύκλο δραστηριότητας.

Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχές στο νέο κύκλο του προγράμματος είναι ανοιχτή μέχρι τις 21 Μαρτίου 2016.

Για να εγγραφείτε, επισκεφθείτε την πλατφόρμα: www.startpathglobal.youcanbook.me

[Δ.Τ. MasterCard]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons