Το «Σπίτι του Μέλλοντος» από τη Samsung

by George Polyzos • On 11-09-2014 • AT 9:05 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

Samsung Boo-Keun Yoon

Κατά τη διάρκεια της IFA 2014, ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung, Boo-Keun Yoon, κάλεσε τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών να καθορίσει πρότυπα, ώστε τα σπίτια του μέλλοντος να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στις μοναδικές ανάγκες οποιουδήποτε ανθρώπου.

«Το σπίτι του μέλλοντος δεν είναι μόνο τεχνολογία, ούτε είναι αυτοσκοπός να είναι έξυπνο και συνδεδεμένο», δήλωσε ο κύριος Yoon. «Αφορά στην καινοτομία που είναι σχεδιασμένη με άξονα τον άνθρωπο. Αφορά στην τεχνολογία που βοηθά αθόρυβα ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καταναλωτών την εκάστοτε στιγμή».

Ως μέρος του οράματος της Samsung για να γίνει το σπίτι του μέλλοντος πραγματικότητα, ο κύριος Yoon δήλωσε ότι το «Σπίτι του Μέλλοντος» θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων μέσα από τρία βασικά χαρακτηριστικά, με στόχο να είναι το σπίτι που νοιάζεται για τους ανθρώπους:

  • «Show me»: Θα μετατρέπει πολύπλοκα δεδομένα σε ξεκάθαρα και χρήσιμα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν καλύτερες επιλογές
  • «Know me»: Θα μάθει τις ανάγκες των ανθρώπων και θα αναγνωρίσει τις συνήθειες του τρόπου ζωής τους
  • «Tell me»: Θα προσαρμόζεται στις ανάγκες των ανθρώπων και θα παρέχει συμβουλές χωρίς ακόμα να έχουν ζητηθεί

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung ανέφερε ότι το κάθε σπίτι του μέλλοντος θα είναι σχεδιασμένο με βάσει τις διαφορετικές ανάγκες των ανθρώπων. Με αυτή τη λογική, το «Σπίτι του Μέλλοντος» δεν θα είναι μόνο ένα, αλλά δισεκατομμύρια, που είναι ειδικά σχεδιασμένα με βάση τις μοναδικές επιθυμίες και ανάγκες των εκάστοτε ανθρώπων.

Προκειμένου να επιτύχει όλα τα παραπάνω, η Samsungθα αξιοποιήσει την έρευνα και τη δημιουργικότητα των έξι Εργαστηρίων Μελέτης του τρόπου ζωής, των έξι Ομάδων Προϊόντικής Καινοτομίας και των έξι Κέντρων Σχεδιασμού που διαθέτει σε όλο τον κόσμο, καθώς και τις στρατηγικές συμφωνίες με συνεργάτες της, για να κάνει το Σπίτι του Μέλλοντος πραγματικότητα.

Επιπλέον, η κορεατική εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε την εξαγορά της SmartThings, μίας καινοτόμας ανοιχτής πλατφόρμας για την επόμενη γενιά έξυπνου σπιτιού. Μέσα σε περίπου δύο χρόνια, η SmartThings έχει ήδη δημιουργήσει ένα ενεργό οικοσύστημα που υποστηρίζει περισσότερες από 1.000 συσκευές και 8.000 εφαρμογές που έχουν δημιουργήσει οι κατασκευαστές συσκευών, οι εφευρέτες και οι προγραμματιστές.

«Το «Σπίτι του Μέλλοντος» δεν θα τονώσει μόνο τη βιομηχανία τεχνολογίας, αλλά θα δημιουργήσει επιπλέον θέσεις εργασίας και θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία – από ενεργειακή αποδοτικότητα μέχρι ασφάλεια και αυτονομία για έναν πληθυσμό στον οποίο ο μέσος όρος ηλικίας αυξάνεται. Μέσω της συνεργασίας της με εταιρείες της βιομηχανίας, η Samsung είναι σε θέση να ηγηθεί και να οδηγήσει αυτή τη μεταμόρφωση», δήλωσε ο κύριος Yoon.

[Δ.Τ. Samsung]

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons