Το SolaRoad είναι ένας ηλιακός ποδηλατόδρομος

by Nikos Kaimakamis • On 12-05-2015 • AT 12:17 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

solaroad

Η ιδέα πίσω από την παρουσίαση του SolaRoad είναι να μπορέσει να παραχθεί πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που πιστοποιούν και τα δεδομένα από την χρήση του. 

Ο ποδηλατόδρομος SolaRoad, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας που μεταφέρει το Engadget, κατάφερε να παράξει 3000 Κιλοβατώρες ρεύματος μέσα στους πρώτους έξι μήνες της λειτουργίας του. Για να έχουμε μία τάξη μεγέθους, αυτό είναι το ποσό της ενέργειας που απαιτεί ένα νοικοκυριό για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ο δρόμος της SolaRoad καλύπτει μία έκταση μόλις 70 μέτρων σε ένα χωριό της Ολλανδίας. Εννοείται ότι μεγαλύτεροι δρόμοι θα έχουν και μεγαλύτερη ηλεκτρική απόδοση.

Αναφορικά με την αντοχή των φωτοβολταϊκών πάνελ του δρόμου στις κακουχίες και τις καιρικές συνθήκες, τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα, καθώς παρατηρήθηκαν αρκετές φθορές σε πραγματικές συνθήκες, επομένως η συντήρηση των ηλιακών δρόμων μπορεί να είναι απαιτητική. Και πάλι, όμως, τα οφέλη από την χρήση τους είναι πολλαπλά.

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μία τάση που έρχεται να κατακτήσει τις σύγχρονες μητροπόλεις, στις οποίες το ποδήλατο αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αξία. Θα θέλαμε να δούμε αντίστοιχες προτάσεις, όπως εκείνη της SolaRoad και στην χώρα μας, όπου η ηλιοφάνεια είναι μεγαλύτερη και το ποδήλατο χρειάζεται τον χώρο του για ασφαλείς μετακινήσεις.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons