Το Snapchat κατηγορεί τους… χρήστες του

by Nikos Kaimakamis • On 15-10-2014 • AT 12:27 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Snapchat-Logo

Μετά την αποκάλυψη της διαρροής των φωτογραφιών των χρηστών του Snapchat, το δίκτυο δεν αναγνωρίζει καμία δική του ευθύνη, αλλά ρίχνει το φταίξιμο σε τρίτους. 

Η εταιρεία δημοσίευσε ένα σχετικό blog post στο επίσημο ιστολόγιο του, όπου εκεί μιλά για το Snapsaved, μία τρίτη εφαρμογή η οποία έγινε αντικείμενο hacking, στοιχείο που είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή περίπου 500 ΜΒ φωτογραφιών των χρηστών του Snapchat, μέσω της πρόσβασης που είχε στο API του Snapchat.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, όπως τονίζει το Techcrunch, το Snapchat δεν είχε δώσει επίσημη άδεια χρήσης των APIs του, αλλά είναι εύκολο για έναν προγραμματιστή να εκμεταλλευτεί ένα κενό ασφαλείας με reverse engineering.

To Snapchat φέρεται να αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα “νεότητας” και υπόσχεται στο επίσημο statement του ότι θα βελτιώσει τις υποδομές ασφαλείας του, αλλά δεν θέτει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα αναφορικά με το πότε θα μπορέσει να το κάνει αυτό πράξη. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν είναι γνωστό το εάν θα περιορίσει τις τρίτες εφαρμογές από το να έχουν πρόσβαση στα αρχεία με τις φωτογραφίες των χρηστών του.

Το Snapchat κάνει ένα βήμα παραπάνω και δηλώνει στο Verge, ότι οι ίδιοι οι χρήστες του ευθύνονται εν μέρει για τη διαρροή των φωτογραφιών τους, λόγω του ότι χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων για να ανταλλάσσουν φωτογραφίες μέσα από το chatting τους, κάτι που σύμφωνα με την υπηρεσία αντιβαίνει στους όρους και τις προϋποθέσεις της.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons