Το Skin Buttons προβάλλει πάνω στον καρπό

by Nikos Kaimakamis • On 20-10-2014 • AT 3:55 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

skin buttons

Οι υλοποιήσεις των smartwatches είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, με το Skin Buttons να επιλέγει να προβάλλει τα πλήκτρα χειρισμού πάνω στον καρπό του χρήστη. 

Η ιδέα και υλοποίηση ανήκει στους ερευνητές του πανεπιστημίου Carnegie Mellon. Ουσιαστικά, το χέρι λειτουργεί ως επέκταση του smartwatch, με τα πλήκτρα χειρισμού να προβάλλονται εκατέρωθεν του πλαισίου της πειραματικής συσκευής, αφήνοντας έτσι ωφέλιμο χώρο στην οθόνη για προβολή όλων των στοιχείων. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι προβολές δεν είναι δεδομένες και μπορούν να δείχνουν διαφορετικά στοιχεία ανάλογα με τις απαιτήσεις του interface.

Το εάν ο χρήστης επιλέγει να πατήσει ή όχι ένα προβαλλόμενο πλήκτρο γίνεται αντιληπτό από αισθητήρες υπερύθρων πάνω στο smartwatch και έτσι το έξυπνο ρολόι αντιδρά στην εντολή που δίνει ο χρήστης με το κάθε πάτημα στο χέρι του, πάνω στο αντίστοιχο προβαλλόμενο σύμβολο. Με τη λογική αυτή μπορεί να ανοίγει μία εφαρμογή, ή να γίνεται περιήγηση σε λίστες και επιμέρους μενού.

Οι ερευνητές του Future Interfaces Group του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon οραματίζονται την εποχή που δεν θα είναι απαραίτητες οι οθόνες, καθώς ειδικές τεχνολογίες θα προβάλλουν ό,τι είναι απαραίτητο σε φυσικούς χώρους και επιφάνειες, με το κατάλληλο interface. To Skin Buttons είναι ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons