Το Samsung Galaxy S8 θα χρησιμοποιεί το νέο SoC Exynos 9810

by George Polyzos • On 20-02-2017 • AT 1:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Τα επερχόμενα Galaxy S8 και S8 Plus φαίνεται ότι θα ικανοποιήσουν την επιθυμία της Samsung να ενσωματώσει σε αυτά τα κορυφαία chipsets της αγοράς.

Έτσι μετά το Qualcomm Snapdragon 835, ένα μέρος των ναυαρχίδων της κορεατικής εταιρείας αναμένεται να είναι εξοπλισμένο με το νέο κορυφαίο chipset που έχει σχεδιάσει και κατασκευάζει η ίδια η Samsung.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω Twitter η εταιρεία γνωστοποίησε ότι ένα νέο Exynos 9 chipset θα κάνει την εμφάνισή του «σύντομα», με το «σύντομα» να θεωρείται βέβαιο ότι σχετίζεται με τη σειρά Galaxy S8 η οποία αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή της στα τέλη Μαρτίου.

Παραδοσιακά η Samsung χρησιμοποιεί στις εκάστοτε ναυαρχίδες της δύο εναλλακτικούς επεξεργαστές: ο ένας προέρχεται από τη Qualcomm και άλλος είναι ένα μοντέλο Exynos της Samsung. Τα μοντέλα με επεξεργαστή Exynos προορίζονται συνήθως για τις ασιατικές αγορές, ενώ τα μοντέλα με επεξεργαστές της Qualcomm, η οποία είναι αμερικανική εταιρεία, προορίζονται κυρίως για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εξαίρεση στο κανόνα είχε αποτελέσει το Galaxy S6, το οποίο είχε εξοπλιστεί με επεξεργαστή Exynos και είχε κυκλοφορήσει με αυτό το SoC σε όλες τις αγορές. Τότε είχε γίνει αυτή η επιλογή λόγω των προβλημάτων υπερθέρμανσης που αντιμετώπιζε ο Snapdragon 810 της Qualcomm.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Sammobile ο νέος επεξεργαστής της Samsung θα έχει την ονομασία Exynos 9810 και θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις: τον Exynos 9810V και τον Exynos 9810M. Ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο φέρεται να είναι ότι το Exynos 9810V θα ενσωματώνει την 18 πυρήνων Mali-G71 GPU ενώ το Exynos 9810M θα ενσωματώνει την Mali-G71 GPU αλλά με 20 πυρήνες.

Επιπλέον, το νέο Exynos chipset αναμένεται να χρησιμοποιεί πυρήνες Mongoose M2, δηλαδή την αναβαθμισμένη έκδοση του περυσινού M1 CPU, ενώ θα χρησιμοποιείται η τεχνολογία κατασκευής 10nm FinFET της Samsung, όπως συμβαίνει και με το Snapdragon 835. Φυσικά, οι επιδόσεις μένει να αποδειχθούν συγκριτικά τόσο με το Snapdragon 835 SoC όσο και με τα επίσης ανταγωνιστικά Kirin 970 της Huawei και A10 Fusion της Apple.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons