Το Quadrooter απειλεί 1 δισεκατομμύριο Android συσκευές

by Nikos Kaimakamis • On 09-08-2016 • AT 9:50 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

QuadRooter-by-CheckPoint

Τo Quadrooter είναι ένα σοβαρό κενό ασφαλείας που απειλεί περίπου 1 δισεκατομμύριο Android smartphones και tablets με Snapdragon SoC. 

Το Quadrooter είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται χωρίς δυσκολία σε ένα Android smartphone ή tablet με επεξεργαστή Snapdragon και μπορεί να δώσει πλήρη πρόσβαση στη συσκευή σε έναν hacker. Μάλιστα, ο έλεγχος του hacker στη συσκευή είναι ολοκληρωτικός, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα με το κακόβουλο εργαλείο αυτό. Ένα στοιχείο που αξίζει να τονιστεί είναι ότι, σύμφωνα με διάφορες πηγές στο Διαδίκτυο, το Quadrooter μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τις πιο σύγχρονες συσκευές.

Σύμφωνα με το Phone Arena, η Qualcomm τονίζει ότι έχει προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για όποια κενά ασφαλείας έχουν εντοπιστεί σε συστήματα με επεξεργαστή Snapdragon για τους συνεργάτες της μεταξύ του Απριλίου και του Ιουλίου 2016, ενώ παραμένει άγνωστο εάν είναι εκτεθειμένα τα συστήματα που έχουν κυκλοφορήσει τον Αύγουστο. Εκτιμάται, πάντως, ότι θα κυκλοφορήσει ένα πακέτο αναβάθμισης ασφαλείας τον Σεπτέμβριο.

Το Quadrooter το ανακάλυψε η εταιρεία ασφαλείας Check Point, η οποία τονίζει ότι δεν φαίνεται να έχει εκμεταλλευτεί κανείς μέχρι σήμερα το εν λόγω κενό ασφαλείας που προκύπτει με τη χρήση του Quadrooter, αφού δεν έχει καταγραφεί κάποιο κρούσμα μέχρι στιγμής. Ευτυχώς…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons