Το ψηφιακό κλειδί ορίζει τη συνδεσιμότητα των αυτοκινήτων στο μέλλον

by George Polyzos • On 29-04-2017 • AT 9:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Lynk πραγματοποίησε την πρώτη ζωντανή δοκιμή της δυνατότητας κοινής χρήσης (sharing) εντός οχήματος στη Σαγκάη, στις 17 Απριλίου 2017.

Η Lynk, η οποία έγινε γνωστή για το «περισσότερο συνδεδεμένο αυτοκίνητο» στον κόσμο το οποίο παρουσίασε τον Οκτώβριο του 2016, πραγματοποίησε μια συνεργασία με την Ericsson με στόχο τη διαμόρφωση του μέλλοντος στη συνδεσιμότητα των αυτοκινήτων. Χάρη στην υπηρεσία Cloud Διασυνδεδεμένων Οχημάτων της Ericsson και στην ηγεσία της εταιρείας στους τομείς του Cloud και του Διαδικτύου των Αντικειμένων (Internet of Things), η Lynk πραγματοποίησε επίδειξη της πρώτης ενσωματωμένης λειτουργίας κοινής χρήσης διεθνώς.

Σύμφωνα με έρευνες, τα περισσότερα αυτοκίνητα παραμένουν εκτός χρήσης για περισσότερο από το 90% του χρόνου. Το ψηφιακό κλειδί της Ericsson και η πλατφόρμα κοινής χρήσης αυτοκινήτων της Lynk παρέχουν πρόσβαση σε αυτοκίνητο Lynk μέσω συσκευής τύπου smartphone, η οποία επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να δώσει σε τρίτον πρόσβαση στο αυτοκίνητό του από απόσταση. Μέσω της εφαρμογής Lynk, ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου μπορεί να ελέγχει, να παρακολουθεί και να μοιράζεται το όχημά του από το smartphone του – ή απευθείας από το αυτοκίνητό του.

Το εμπορικό σήμα Lynk παρουσιάστηκε στην αγορά τον Οκτώβριο του 2016 από την Κινεζική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Geely, η οποία είναι επίσης ιδιοκτήτης του εμπορικού σήματος Volvo. Το Lynk 01 είναι το πρώτο αυτοκίνητο το οποίο δημιουργήθηκε εξαρχής για την ψηφιακή εποχή.

Η συνδεσιμότητα αποτελεί την καρδιά του εμπορικού σήματος Lynk, του οποίου τα αυτοκίνητα προσφέρουν ένα μεγάλο φάσμα τεχνολογιών διασύνδεσης που έχουν στόχο να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Πλήθος εφαρμογών εμφανίζονται σε μια μεγάλη κεντρική οθόνη, σε διαρκή σύνδεση μέσω υπηρεσιών τηλεματικής επί του οχήματος (on-board) με το cloud της Lynk, το οποίο υποστηρίζει η Ericsson. Αυτό ανοίγει τις πόρτες ενός οικοσυστήματος στο οποίο οι ευκαιρίες δημιουργίας δυνατοτήτων και υπηρεσιών είναι πρακτικά απεριόριστες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons