Το πρώτο STEM πρόγραμμα του Afixis για προγραμματισμό στη Θεσσαλονίκη

by George Polyzos • On 31-10-2018 • AT 10:39 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Ο εκπαιδευτικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Afixis διοργανώνει το Afixis Hackathon, έναν διαγωνισμό πληροφορικής και προγραμματισμού για φοιτητές και νέους.

Από 9 έως 11 Νοεμβρίου το OK!Thess γίνεται το επίκεντρο της τεχνολογίας, πληροφορικής, και προγραμματισμού στη πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι ήδη ανοικτές. Νέοι και νέες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Afixis Hackathon μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: afixishackathon.eventbrite.com.

Στο Afixis Hackathon οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν ομάδες 2 έως 4 ατόμων και εντός 3 ημερών να προγραμματίσουν και να σχεδιάσουν ένα νέο project. Σκοπός δεν είναι η δημιουργία ενός startup, αν και αρκετές φορές τα projects εξελίσσονται σε νεοφυείς εταιρείες, αλλά η ευφυής και απλή λύση ενός προβλήματος ή ο πειραματισμός με μια νέα τεχνολογία προγραμματισμού και design.

Τους συμμετέχοντες αναλαμβάνουν να βοηθήσουν μέντορες από τον χώρο του προγραμματισμού και της πληροφορικής. Ανάμεσα στην ομάδα μεντόρων για τον φετινό διαγωνισμό βρίσκονται η Lucy Xu, ιδρύτρια της εταιρίας The Port, οι Ανδρέας Λουτζίδης και Αναστασία Ντράχα, συνιδρυτές της εφαρμογής iCry2Talk, η οποία απέσπασε το 2ο βραβείο παγκοσμίως στον διαγωνισμό Microsoft «Imagine Cup 2018» στο Seattle, ΗΠΑ, ο αναπληρωτής καθηγητής Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Κωνσταντίνος Ψάννης, και ο Δημήτρης Ντέπος, Community Manager του accelerator OK!Thess, στον χώρο του οποίου θα πραγματοποιηθεί το Afixis Hackathon.

Το Afixis Hackathon απευθύνεται σε φοιτητές και νέους προγραμματιστές, designers, και άλλων technologists όλων των επιπέδων – από αρχάριους μέχρι προχωρημένους. Είτε, λοιπόν, είναι κανείς back-end software engineer, UX designer, ή product manager μπορεί να συμμετάσχει και να κερδίσει πλούσια δώρα, ανάμεσα σε αυτά και ένα pitch meeting με το Velocity Partners VC και tablets από την MLS, χορηγούς του Afixis Hackathon. Τα βραβεία θα αποδώσει κριτική επιτροπή, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

To Afixis Hackathon αποτελεί το πλέον πρόσφατο πρόγραμμα και δραστηριότητα του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Afixis. O Afixis στοχεύει στο να αναδιαμορφώσει το εκπαιδευτικό σύστημα σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές όλων των ηλικιών με γνώμονα την καλλιέργεια της προσωπικότητά τους και των ικανοτήτων τους. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αναπτύσσει τη δράση του στην Ελλάδα, έχοντας συνεισφέρει στην ενίσχυση περισσότερων από 2.500 μαθητών και φοιτητών μέχρι σήμερα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Afixis Hackathon στον εξής σύνδεσμο: hackathon.afixis.org.

Για την δράση του οργανισμού Afixis μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον εξής σύνδεσμο: afixis.org.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons