Το πρώτο ransomware για υπολογιστές Mac με OS X

by Nikos Kaimakamis • On 07-03-2016 • AT 12:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

imac

To πρώτο ransomware για υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα OS X είναι γεγονός και έκανε την εμφάνισή του μέσα από ένα πρόγραμμα torrent. 

To ransomware κυκλοφόρησε μέσα από το πρόγραμμα Transmission και είχε ως στόχο του την κρυπτογράφηση δεδομένων του χρήστη. Έπειτα, ζητούσε λύτρα από τον χρήστη για να του απελευθερώσει τα δεδομένα. Το malware είναι γνωστό με το όνομα KeRanger και έκανε την εμφάνισή του την περασμένη Παρασκευή στους υπολογιστές της Apple.

H Apple έσπευσε να λάβει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει την απειλή, σύμφωνα με το Reuters, έτσι ώστε να αποφεύγεται η περαιτέρω μόλυνση των Macs, καθιστώντας δύσκολη την εγκατάσταση του ransomware. H Apple στέρησε το πιστοποιητικό από την εφαρμογή που μπορεί να μολυνθεί, για την προστασία των υπολογιστών.

Όσοι έχουν ήδη μολυνθεί, μπορούν να κάνουν επαναφορά του συστήματός τους σε ένα προηγούμενο backup, προκειμένου να απαλλαγούν από το ransomware, ενώ και το Transmission Project που είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία της εφαρμογής διένειμε μία καθαρή έκδοση του προγράμματος για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Όλοι οι χρήστες του Transmission συνίσταται να κάνουν την αναβάθμιση στη νεότερη έκδοση προκειμένου να είναι απόλυτα προστατευμένοι από το ransomware.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons