Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Tesla

by Nikos Kaimakamis • On 02-10-2015 • AT 12:31 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

tesla model x

To Tesla Model X δεν είναι ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο, καθώς φέρνει για πρώτη φορά τον ηλεκτρισμό ως κινητήριο δύναμη σε ένα SUV. 

To νέο όχημα της Tesla, ακολουθεί την λογική των άλλων μοντέλων της εταιρείας και βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 90 KWh για την λειτουργία του, με μπαταρίες που του δίνουν αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Οι επιδόσεις του είναι ζηλευτές ακόμα και από ένα supercar, καθώς στην πιο γρήγορη έκδοσή του θα μπορεί να πιάσει από στάση τα 100 Km/h σε λιγότερο από 3,2 δευτερόλεπτα. Η έκδοση Signature είναι λίγο πιο αργή, κάνοντας το 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα, αλλά προσφέρει αυτονομία 413 χιλιομέτρων.

Το Tesla Model X δεν εντυπωσιάζει, όμως, μόνο με τις επιδόσεις του. Διαθέτει ένα ειδικό σύστημα ανοίγματος των θυρών προς τα πάνω, με ειδικούς αισθητήρες, προκειμένου να μην γίνει κάποια ζημιά στο γκαράζ ή σε στενούς χώρους.

Από την άλλη, διαθέτει ειδικό σύστημα φιλτραρίσματος της καμπίνας των επιβατών, το οποίο παραμένει αποτελεσματικό ακόμα και σε συνθήκες… βιολογικού πολέμου. Ίσως να μην είναι υπερβολή, τελικά, ο ισχυρισμός του Elon Musk, ότι αυτό είναι μακράν το ασφαλέστερο όχημα που έχει παρουσιάσει η Tesla.

Η τιμή του δεν είναι προσιτή, καθώς για το Tesla Model X που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες, θα πρέπει να δώσει κανείς 132.000 δολάρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons