Το Project Loon της Google δέχεται… γαλλική βοήθεια

by George Polyzos • On 15-12-2014 • AT 12:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

project-loon-01

Η Google πρόκειται να συνεργαστεί με τη γαλλική διαστημική υπηρεσία CNES, στα πλαίσια του προγράμματος Project Loon που επιχειρεί να φέρει γρήγορο Internet σε δυσπρόσιτα μέρη χρησιμοποιώντας αερόστατα.

Ο λόγος της επιλογής της CNES είναι η εμπειρία 50 χρόνων που έχει σωρεύσει η γαλλική διαστημική υπηρεσία στην έρευνα με χρήση αερόστατων μεγάλου ύψους. Με τον τρόπο αυτό η αμερικανική εταιρεία θα επιχειρήσει να φέρει το Project Loon ένα βήμα πιο κοντά στην πρακτική υλοποίησή του.

Η συνεργασία, εκ μέρους της CNES, θα περιλαμβάνει την ανάλυση δεδομένων από τις μέχρι τώρα δοκιμές, όπως επίσης και την παροχή βοήθειας στην ανάπτυξη αερόστατων «επόμενης γενιάς». Από την πλευρά της η Google θα παρέχει στη γαλλική διαστημική υπηρεσία τα ίδια της τα αερόστατα του Project Loon για πτήσεις στη στρατόσφαιρα, στην περιοχή της Ανταρκτικής, για μελέτες της τρύπας του όζοντος.

Η επιλογή της CNES δεν ήταν τυχαία, καθώς η γαλλική υπηρεσία διαθέτει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα ερευνητικών αερόστατων, το οποίο υπολείπεται μόνο από το αντίστοιχο της NASA. Συνολικά, η CNES διαθέτει μία ομάδα 60 επιστημόνων που ασχολούνται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επίσης, η γαλλική υπηρεσία εργάζεται σε τέτοιου είδους ερευνητικά προγράμματα τα τελευταία 50 χρόνια.

Πρόσφατα, το Project Loon πέτυχε να διατηρήσει ένα αερόστατο στον αέρα για 100 συνεχόμενες ημέρες, ενώ σχεδιάζεται η εκτέλεση νέων δοκιμών στην Αυστραλία με τη βοήθεια του τηλεπικοινωνιακού παρόχου Telstra.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons