Το πιο γρήγορο καλώδιο οπτικής ίνας στον Ειρηνικό από Facebook και Google

by Nikos Kaimakamis • On 13-10-2016 • AT 11:38 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Google-HQ

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του Διαδικτύου, το Facebook και η Google, επενδύουν στα ποντισμένα καλώδια στον Ειρηνικό Ωκεανό. 

Μπορεί όσοι μπαίνουν καθημερινά στο Facebook, ή κοιτούν τον λογαριασμό τους στην Google, να μην γνωρίζουν τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτή τη σύνδεση, αλλά είναι γεγονός ότι η υποδομή που απαιτείται για την παροχή αυτών και πολλών άλλων online υπηρεσιών είναι μεγάλη και συχνά προϋποθέτει μεγάλες επενδύσεις από την πλευρά των εταιρειών. Η Google και το Facebook συνεργάζονται σε ένα τέτοιο μεγαλεπήβολο σχέδιο για την δημιουργία ενός υποβρύχιου καλωδίου οπτικής ίνας.

Το καλώδιο αυτό θα μπορεί να προσφέρει, σύμφωνα με το TechCrunch, ταχύτητες 120 Terabits per second, ή 120 Tbps, συνδέοντας το Λος Άντζελες με το Χονγκ Κονγκ. Το μήκος του καλωδίου αυτού θα είναι 12800 χιλιόμετρα και θα κατασκευαστεί από την Pacific Light Data Communication, μία θυγατρική της China Soft Power Technology. Οι αναλυτές λένε ότι αυτό θα είναι το καλώδιο με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στον Ειρηνικό Ωκεανό, ξεπερνώντας ακόμα και το FASTER, το οποίο κατέχει μέχρι στιγμής τα ρεκόρ.

Το κόστος για την κατασκευή αυτού του καλωδίου θα εκτοξευθεί στα 400 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα υπάρχουν μέσα του 5 ζεύγη οπτικών ινών, με το κάθε ένα από αυτά να είναι ικανό να προσφέρει εύρος ζώνης 24 Tbps.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons