Το Passage αντικαθιστά τα passwords με εικόνες

by Nikos Kaimakamis • On 20-10-2014 • AT 3:00 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Internet

passage

Το Passage φιλοδοξεί να κάνει πιο απλή τη ζωή μας, αφού αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τα passwords μας με μία εικόνα κάθε είδους για την είσοδο σε διάφορες υπηρεσίες. 

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης της υπηρεσίας είναι να διαλέξει μία εικόνα και να τη θέσει ως τον κωδικό εισόδου για την υπηρεσία που επιθυμεί. Με την εγγραφή του σε μία υπηρεσία που υποστηρίζει το Passage, ο χρήστης το μόνο που έχει να πληκτρολογήσει είναι το email του. Μετά, κρατά μια εικόνα μπροστά στην κάμερά του και αυτόματα η εικόνα αυτή αναγνωρίζεται ως το password της υπηρεσίας.

Μέχρι στιγμής αυτό είναι διαθέσιμο για το web μαζί με το Android. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η iOS εκδοχή. Για κάθε λογαριασμό που έχει ο χρήστης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί παραπάνω από μία εικόνες, έτσι ώστε να μην προκύπτει πρόβλημα εάν ο χρήστης δεν έχει πάνω του την μία και μόνη εικόνα, αλλά να μπορεί να χρησιμοποιήσει και κάποια άλλη προκειμένου να ξεκλειδώνει τον λογαριασμό του.

Η υπηρεσία χρησιμοποιεί ειδικό αλγόριθμο αναγνώρισης εικόνας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα σκαναρίσματος μίας εικόνας με την κάμερα του κινητού, προκειμένου να μπορεί κανείς να ξεκλειδώνει και με αυτόν τον τρόπο μία υπηρεσία, ακόμα και αν δεν υπάρχει συνδεδεμένη webcam.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. και την εικόνα πως θα την προστατεύεις; Θα την έχεις κλειδωμένη σε κάποιο συρτάρι;

Top

Show Buttons
Hide Buttons