Το επόμενο όραμα του Elon Musk είναι μπαταρίες που θα τροφοδοτούν… σπίτια!

by George Polyzos • On 12-02-2015 • AT 6:01 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

tesla-gigafactory

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Elon Musk το επόμενο εγχείρημα της Tesla είναι η δημιουργία μπαταριών που θα είναι σε θέση να τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα ένα ολόκληρο νοικοκυριό.

Όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε ο σχεδιασμός των νέων μπαταριών έχει ολοκληρωθεί και εντός του επόμενου εξαμήνου θα μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία μαζικής τους παραγωγής. Το μόνο που δεν έχει καθοριστεί είναι η ημερομηνία λανσαρίσματος του νέου προϊόντος της Tesla, που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε από τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά της.

Σε σχετικό δημοσίευμά του το Verge αναρωτιέται ποια θα είναι η εμφάνιση των «οικιακών μπαταριών» της Tesla. Υπενθυμίζει παράλληλα την περίπτωση του Toyota Mirai το οποίο χρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου και δίνει στον ιδιοκτήτη του τη δυνατότητα αφαίρεσης του πακέτου ισχύος και να το χρησιμοποιήσει για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε μία κατοικία.

tesla

Μία τέτοιου τύπου μπαταρία, σε πλήρη φόρτιση, θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ένα μέσο νοικοκυριό με ηλεκτρική ενέργεια για μία εβδομάδα.

Οι δηλώσεις του Elon Musk έγιναν κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Το ενδιαφέρον είναι ότι στην περυσινή, αντίστοιχη, ενημέρωση ο Musk είχε εκφράσει τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα σπίτια των καταναλωτών, αντί για τα αυτοκίνητά τους.

«Προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε πώς θα ήταν ένα σταθερό σύστημα μπαταρίας» είχε δηλώσει ο Elon Musk. «Ίσως κάτι σαν το πακέτο ισχύος του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου Model S: κάτι επίπεδο, που θα μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο, με όμορφο κάλυμμα, με ολοκληρωμένο αμφίδρομο μετατροπέα και λειτουργία plug-and-play».

«Η μακροπρόθεσμη ζήτηση για σταθερή αποθήκευση ενέργειας είναι εξαιρετική», πρόσθεσε ο JB Straubel, Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Tesla. «Έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια και ήδη έχουμε επαφές με μεγάλες εταιρείες κοινής ωφελείας και παροχής υπηρεσιών ενέργειας».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons