Το νέο Google X Wristband σας κρατά υγιείς

by Nikos Kaimakamis • On 25-06-2015 • AT 11:17 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

google x wristband

Το νέο Google X Wristband είναι ένα wearable που φροντίζει για την υγεία του ανθρώπου που το φορά, στέλνοντας δεδομένα απευθείας στο γιατρό. 

Τα δεδομένα που μπορεί να συλλέξει το Google X Wristband είναι πολλά και περιλαμβάνουν τον καρδιακό παλμό, τη θερμοκρασία και άλλες παραμέτρους που μπορούν να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες σε όποιον μελετά την υγεία ενός ασθενούς. Το fitness tracker της Google σκοπεύει να βρει χρήση σε ιατρικές μονάδες και αναμένεται να κυκλοφορήσει τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί το Google X Wristband από άλλες προτάσεις wearables στην αγορά είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ένα μέρος μίας πλατφόρμας παρακολούθησης της υγείας, με τις ιατρικές ομάδες να μπορούν να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο και άμεση παρακολούθηση των όσων αφορούν στην υγεία ενός ασθενούς, στοιχείο που μπορεί να αποβεί σωτήριο σε περιπτώσεις με βεβαρημένο ιστορικό που χρήζουν συνεχούς παρακολούθησης.

Το ζήτημα που προκύπτει από την χρήση τέτοιων συσκευών έχει να κάνει με την προστασία της ιδιωτικότητας, κάτι που η Google θέλει να ρυθμίσει αποκτώντας τις σχετικές άδειες πριν από την κυκλοφορία του Google X Wristband σε Ευρώπη και Αμερική. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το ιατρικό απόρρητο είναι ένα από τα πιο προστατευμένα προσωπικά δεδομένα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons